Nieuws

4 september 2018

Sociaal huisvestingsbeleid in Dilsen-Stokkem

Op 31 agustus vond de officiële opening plaats van het sociaal huisvestingsproject en de openbare ruimte Bresilstraat-Geverslaan te Lanklaar. In april 2015 startte de afbraak van 20 leegstaande woningen in de Bresilstraat en 8 woningen in de Geverslaan.

In haar toespraak prees burgemeester Lydia Peeters alle partners voor het realiseren van 22 energievriendelijke sociale woongelegenheden met elk een eigen garage en carport. Voor de realisatie van dit project was de CVBA SO Maaslands huis samen met Eguilibrium Architecten en het Buro Landschapsplanning Stedebouw en Techniek NV verantwoordelijk. Zij benadrukte de ambitie van onze stad om betaalbare woningen en bouwgronden voor iedereen aan te bieden. Zij onderstreepte ook de steeds goede samenwerking met de andere sociale huisvestingsmaatschappijen Ons Dak en Landwaarts.

Onze stad voldoet volgens Lydia niet alleen aan de normen voor het bindend sociaal objectief (gerealiseerd sociaal huuraanbod) maar volgt ook het groeipad van het gerealiseerde en gepland sociaal huuraanbod.

Het project in Lanklaar omvat ook enkele aangepaste woningen voor ouderen en voor mensen met een fysieke beperking. De burgemeester wenste de bewoners veel geluk in hun nieuwe omgeving.

Zij mocht van Directeur Johan Vandekerckhove van Maaslands Huis een bloemetje in ontvangst nemen.

Haar toespraak vindt u hier Maaslands Huis2018.pdf


Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief