Nieuws

12 mei 2017

Stadsbestuur levert vergunning af voor de bouw van drie vakantiewoningen op Terhills

Meer specifiek betreft het de bouw van drie modelvilla’s aan de grote plas, grenzend aan het toekomstig sauna- en welnesscomplex van Luc Kumpen.

Terhills NV, een dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, heeft als opdracht om de voormalige mijnsite van Eisden met haar unieke industriële erfgoed om te vormen tot een bovenregionale toeristische bestemming. Reeds in 2011 werd 219 hectare industrieterrein omgevormd tot natuur (100 ha) en recreatie (119 ha).

Investeringsmaatschappij LRM bouwt het vakantiepark, Center Parcs zal het uitbaten. Volgens Paul Renders, directeur Center Parcs België en Nederland, zal het park op Terhills voldoende onderscheidend zijn van de bestaande parken in Peer (Erperheide) en Lommel (De Vossemeren). “Het wordt een resort met een nog exclusiever concept dan onze bestaande parken. Er is een duidelijke vraag naar nog luxueuzere vakanties dicht hij huis”, aldus Renders.

Op dit moment loopt de procedure van het milieueffectenrapport voor het vakantiepark. Er worden 400.000 bezoekers per jaar verwacht. De werken zouden begin 2018 starten en de opening is gepland voor eind 2019.

Daarnaast is zeer recent ook de aanleg van het shuttletracé op Terhills van start gegaan. Terhills NV, die de voormalige mijnsite van Eisden omvormt tot Terhills, is gestart met de werken aan de interne verbinding. Deze lusvormige weg van 4,2 kilometer lang zal de verschillende trekpleisters, zoals het vakantiepark, de wellness, het Terhills hotel, Connecterra en Terhills Cablepark, op de 365 ha grote Terhills site met elkaar verbinden.

De verbindingsweg zal maximaal ingebed worden in het landschap om de huidige fauna en flora zo weinig mogelijk te verstoren. Zo worden er reptielenroosters voorzien en specifieke vleermuisvriendelijke verlichting. De nieuwe weg verbindt alle bezienswaardigheden tot één geïntegreerd geheel. Eerder kondigde LRM al aan de ambitie te hebben om zelfrijdende bussen in te zetten op het tracé. Hiervoor wordt een samenwerking opgezet met Flanders Make. De weg die volledig op privéterrein gelegen is, wordt zo één van de eerste living labs voor zelfrijdende voertuigen in België.Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief