Nieuws

24 oktober 2018

Stand van zaken centrumplein

De luifel kan in de loop van deze week uitgekist worden. Ook het dak van de luifel wordt verder afgewerkt en er worden nog balken geplaatst die zorgen voor tegengewicht.

Half oktober werd inmiddels het straatmeubilair geplaatst, waaronder de definitieve paaltjes, de zitbanken en vuilnisbakken.

De winterkermis van Dilsen zal alvast het eerste evenement zijn dat op dit vernieuwde plein 'Ter Motten' kan plaatsvinden. De hele kermis wordt opgesteld op het centrumplein zodat de doorgang op de Europalaan gevrijwaard wordt. In de week van de kermis zullen de schoolbussen van de Stedelijke Humaniora tijdelijk halt houden op de parking in de Borreshoefstraat, zoals dat ook gebeurde tijdens de werken.

Na de winterkermis is het tijd voor de groenaanplantingen in de grote ronde vakken die daarvoor voorzien zijn. Deze groenaanplanting zal er voor zorgen dat er zuurstof, schaduw en rustplekken komen op het plein.

Ook de fietsstraat wordt verder bijgewerkt.

We zijn er zeker van dat het definitieve resultaat mooi oogt en een meerwaarde is voor heel het centrum. Het stadsbestuur voorziet een officiële opening op zondag 6 januari 2019!


.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief