Nieuws

1 juni 2019

Terhills neemt nieuwe shuttle in gebruik

Het Belang van Limburg | De Limburgse Reconversie Maatschappij heeft twee gloednieuwe shuttles aangekocht om de toeristen die een bezoek brengen aan Terhills in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) en Eisden (Maasmechelen) naar diverse locaties te brengen.

“De shuttle zal ingezet worden op speciaal aangelegde wegen rond de waterplassen en op de mijnterrils”, aldus een woordvoerder van Terhills. “Ze zijn ook maar voorlopig actief, omdat in het vakantiepark later andere shuttles ingezet zullen worden. De routes van deze shuttles zullen pas aangelegd worden als de vakantiehuisjes zijn opgericht en het vakantiepark bijna klaar is.”

Voorlopig toert de nieuwe shuttle, met plaats voor 15 passagiers, dus over het domein. Er is ook een shuttle voor mensen met een beperking. De voertuigen zijn elektrisch aangedreven, groen en wit van kleur en voorzien van het Terhills-logo. “Binnenkort worden de shuttles ingezet bij de opening van kuuroord Elaisa. Dat opent de deuren in de loop van 2019. Mogelijk kopen we nog een derde shuttle aan.”

De gasten van Elaisa zullen met de shuttle opgehaald worden vanaf de parkeerplaats aan de Nationaal Parklaan in Lanklaar of aan de Zetellaan in Eisden. Na een verblijf in het kuuroord brengt de shuttle de bezoekers terug naar de parkeerplaats.

Minister Lydia Peeters (Open Vld) uit Dilsen-Stokkem mocht afgelopen weekend een eerste ritje maken met de elektrische dienst.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief