Nieuws

9 maart 2017

Toch een oplossing voor de bereikbaarheid van het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen

Naar aanleiding van de petitie en persberichten rond de problemen voor een bushalte aan de ingang van het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik, interpelleerde ik minister Weyts, bevoegd voor mobiliteit en voor de Lijn, (schriftelijke vraag nr 590 aan Minister Weyts).

De Minister antwoordde op mijn vraag dat de Lijn wel degelijk een bushalte zal voorzien aan het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik en dat hij de administratie opdracht had gegeven om tot een aanvaardbare oplossing te komen. Vandaag vernamen we van De Lijn Limburg dat de knoop werd doorgehakt: er werd een nieuwe dienstregeling uitgewerkt voor de Lijn 302 Geel - Maaseik en de middelen voor het belbusaanbod werden herschikt.

Concreet betekent dit dat vanaf september de streeklijn 302 Geel - Maaseik de nieuwe ziekenhuiscampus zal binnenrijden en stoppen aan de reeds voorziene bushalte op 50 meter van de hoofdingang.

Ook de belbussen 720/721 voor Dilsen-Stokkem en de belbussen 746/748 zullen aan deze halte stoppen.

Specifiek voor de Belbussen geldt in de toekomst volgende regeling, zo laat De Lijn Limburg weten:

  • Op gewone weekdagen wijzigt er niets in het belbusaanbod.
  • Op zaterdag worden belbusgebieden 720 Kinrooi-Maaseik en 721 Maaseik-Dilsen momenteel elk met 1 belbus geëxploiteerd. Vanaf 1 september 2017 zullen deze belbusgebieden samengevoegd worden tot één belbusgebied Kinrooi – Maaseik – Dilsen dat met 1 belbus geëxploiteerd zal worden.
  • Op zondag zijn belbusgebieden 720 Kinrooi-Maaseik en 721 Maaseik-Dilsen momenteel al samengevoegd tot één belbusgebied Kinrooi – Maaseik – Dilsen dat met 1 belbus geëxploiteerd wordt. Vanaf 1 september 2017 zal dit belbusgebied met een taxi in plaats van een belbus geëxploiteerd worden.Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief