Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken

Uitwisseling Dilsen-Stokkem en Sittard-Geleen

Deel: LinkedIn

Op dinsdag 11 juli ontving het college van burgemeester en schepenen van de stad Dilsen-Stokkem de bestuurders van de Nederlandse gemeente Sittard-Geleen.

Aanwezig waren burgemeester Sjraar Cox, wethouders Bert Kamphuis, Astrid Verblakt, Leon Geilen, Ruud Guyt en bestuursondersteuner Joost Oude Hengel.

Burgemeester Lydia Peeters, alle schepenen, de secretaris en communicatieambtenaar van de stad Dilsen-Stokkem zorgden voor een hartelijke ontvangst.

Na een kleine lunch, volgde een presentatie van beide gemeenten in de raadzaal van Kasteel Ter Motten in Dilsen. Het bezoek stond in het teken van kennismaking, uitwisseling van bestuurlijke ervaringen en een eerste verkenning van nieuwe mogelijkheden van samenwerking, onder andere op het gebied van toerisme, evenementen en arbeidsmobiliteit.

Tot slot volgde een korte busrit door de stad, waarna bij een hapje en een drankje, werd afgesloten op het terras van Maascentrum De Wissen in Stokkem. Het was een boeiende dag, die ongetwijfeld een vervolg krijgt in Sittard-Geleen.