Nieuws

11 april 2017

Nieuwe verkaveling Koeweide in Lanklaar

In het centrum van Lanklaar is projectontwikkelaar Matexi bezig met de opmaak van een nieuwe verkaveling. Deze verkaveling werd in november 2016 ingediend. Er vond reeds een openbaar onderzoek plaats en inmiddels werd ook het technisch dossier voor de nutsleidingen en wegenis besproken met de diverse instanties.

Het gaat om een verkaveling op een gebied van 67 are, gelegen langs de Oude Baan en tussen de woonstraten Bellik en Koppelstraat. Deze site wordt herverkaveld in 11 bouwkavels, waarvan drie bestemd voor "bescheiden wonen" (maximaal 550 m²) conform het Grond & Pandendecreet.

Het zijn 10 percelen geschikt voor halfopen bebouwingen met een oppervlakte van ongeveer 4are tot 6 are en één kavel voor open bebouwing met een oppervlakte van 6 are 57.

Op de gemeenteraad van 10 april werd goedkeuring gehecht aan het wegtracé voor deze nieuwe verkaveling en het technisch dossier inzake wegenis en nutsleidingen. De nieuwe weg takt aan op de Oude baan. De raming van de wegenis en nutsleidingen bedraagt 320.650 euro, bedrag ten laste van de projectontwikkelaar. Zodra de weg en de nutsleidingen zijn aangelegd zal de projectontwikkelaar het wegtracé gratis afstaan aan het Stadsbestuur zodat het kan ingelijfd bij het openbaar domein. Ook dit project is een mooi inbreidingsproject ter versterking van de kern van Lanklaar;


Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief