Nieuws

20 september 2019

Wellnesscomplex van 12 miljoen

Het Belang van Limburg - Sanne Deferme en Mark Dreesen | Midden in het Nationaal Park Hoge Kempen opent vrijdag Elaisa Energetic Wellness. Het gigantische wellnesscomplex ziet eruit als een afgeknotte piramide en heeft de langste saunakachel van Europa en de eerste chloorvrije zwembaden in de Benelux.

Al twee decennia liep ondernemer Jean-Luc Kumpen rond met het idee om een wellnessoord te bouwen dat de traditionele wellness overstijgt. Vijf jaar geleden mocht hij er eindelijk aan beginnen. Het resultaat is een gigantisch complex van 7.500 vierkante meter met onder meer tien sauna's, drie chloorvrije zwembaden, meditatieruimtes en modderbaden. Dat alles werd versierd met handgemaakte beelden, bladgoud en meer dan 20 ton aan kristallen. Kostenplaatje? 12 miljoen euro.

“Mijn vrouw Patricia en ik deden veel inspiratie op tijdens onze reizen naar de Himalaya, de tempels van de Maya's en de Azteken en de Egyptische piramides”, zegt Kumpen. Van zijn wereldreis bracht hij bijzondere souvenirs mee. Zo wandel je door de 200 jaar oude wortel van een lychee uit Bali om een van de sauna's te betreden. Daarnaast vormen ook edelstenen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, een constante doorheen het complex. “Kristallen kunnen een positieve werking hebben op het lichaam, maar je moet er wel voor openstaan”, legt Kumpen uit.

Langste saunakachel

Paradepaardje van het complex is de panoramische sunsetsauna. De kachel van 12 meter is de langste van Europa. 's Avonds kan je er de zon zien ondergaan boven de waterplas en de terrils van het Nationaal Park Hoge Kempen. Voor 45 euro geniet je een hele dag van de basisfaciliteiten. Wie meer wil, kan ook nog een massage boeken of eten in een van de twee restaurants. Of wat dacht je van een traditionele Mayaceremonie, inclusief Mexicaan die op een schelp blaast?

Minister en titelvoerend burgemeester van Dilsen-Stokkem Lydia Peeters (Open Vld) is erg blij met de komst van Elaisa. “Het is een meerwaarde, niet alleen voor Dilsen-Stokkem, maar voor heel Limburg en Vlaanderen. Elaisa zal dan ook een boost geven aan het toerisme in de regio.” Het nieuwe complex biedt werk aan veertig werknemers.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief