Nieuws

13 juni 2015

Wonen in het Heilderveld

Op de gemeenteraad van 8 juni werd de verkaveling Heilderveld in het centrum van Dilsen goedgekeurd. Dit woongebied is goed voor 50 bijkomende bouwkavels. De verkaveling is gelegen in het binnengebied tussen de Europalaan, Kantonsweg, Heilderveld en het kasteelpark Ter Motten en is een uitvoering van het GRUP Heilderveld, dat in 2012 werd goedgekeurd. 

De verkaveling voorziet in een mix van halfopen, gesloten en open bebouwingen, met een oppervlakte die tussen 3a en 7a. Het merendeel van de kavels zullen door de stad verkocht worden conform het toewijzingsreglement. Het verkavelingsplan voorziet in een nieuwe toegangsweg vanaf de Europalaan.DeSoerenbosweg zal enkel toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Aan de zijde van het kasteelpark Ter Motten is een groene zone voorzien, waarin het bufferbekken voor hemelwater geïntegreerd wordt en een nieuwe parkeergelegenheid voor 80 wagens.

Het plan laat ook uitbreidingsmogelijkheden van de Freinet school toe en voorziet verder nog een aantal projectzones.
In het najaar start de stad met de aanbestedingsprocedure voor de aanleg van de wegenis- en rioleringswerken, zodat de eigenlijke werken kunnen starten in 2016.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief