Nieuws

30 mei 2022

Aanpassing oversteekplaats fietsers op kruispunt rijksweg (n78) met kruisveld- en zonnestraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 30 mei 2022 de fietsoversteekplaats op het kruispunt van de Rijksweg (N78) met de Kruisveld- en de Zonnestraat. “De oversteekplaats wordt verlengd en verbreed zodat fietsers in twee richtingen veiliger kunnen oversteken. De aanpassing kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken zullen drie weken duren.

Vlaams minister Lydia Peeters: “Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil ik versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.”

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia.

Aanpassen oversteekplaats fietsers

Omdat de fietsoversteekplaats langer wordt gemaakt, kunnen meerdere fietsers zich opstellen op de middenberm. Ook voor fietsers met fietskarren wordt het comfortabeler om de Rijksweg (N78) over te steken.

Minderhinder-maatregelen

De werken starten maandag 30 mei en zullen ongeveer drie weken duren. Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Het verkeer op de Rijksweg (N78) wordt ter hoogte van de werken in beide rijrichtingen herleid naar 1 rijstrook. De zijstraten blijven toegankelijk. Voetgangers en fietsers kunnen de oversteekplaats niet kunnen gebruiken tijdens de werken.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Meer info: www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief