Nieuws

17 januari 2020

Snelheid op Hamonterweg omlaag, verduidelijking op kruispunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert na overleg met de stad Bree en de politiezone Carma een aantal maatregelen uit om het kruispunt van de Hamonterweg (N76) en de Sportlaan in Bree veiliger te maken. Op het kruispunt verloren op kerstavond een moeder en haar dochter het leven.

Het kruispunt werd in 2018 opnieuw aangelegd om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar in een jaar tijd zijn er tien ongevallen gebeurd. De aanrijdingen op het kruispunt in het afgelopen jaar blijken hoofdzakelijk op één specifiek punt te hebben plaatsgevonden.

Het AWV wil daarom inzetten op het snelheidsgedrag op de Hamonterweg door middel van snelheidsbeperkende maatregelen. Zo wordt vanaf de verkeerslichten in Gerdingen vroeger 70 km/u ingesteld en zal het verkeer sneller op één strook moeten rijden. Daarnaast wordt er een snelheidshandhaving ter hoogte van het kruispunt Sportlaan voorzien, bijvoorbeeld met een flitspaal en met extra snelheidsmetingen.

Verder voert het AWV een aantal aanpassingen aan de wegmarkeringen uit, zodat het rijgedrag en de oversteekbewegingen op het kruispunt duidelijker gestuurd worden. Het verkeer op de Sportlaan wordt op één rijstrook gebracht tot aan het kruispunt, terwijl op de Hamonterweg komende van de rotonde de linksafslagstrook richting Sportlaan wordt ingekort.

"Het snelheidsgedrag op de N76 in Bree moet wel degelijk aangepakt worden om er de verkeersveiligheid te vergroten", stelt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). "Ik zie erop toe dat hierrond snel actie ondernomen zal worden. Het AWV zal alvast op korte termijn enkele verduidelijkende maatregelen uitvoeren op het kruispunt."

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief