Nieuws

27 oktober 2023

Alle rijstroken opnieuw beschikbaar op boslaan bij werken aan fiets- en voetgangersbrug

Vanaf vrijdag 27 oktober rijdt het verkeer op de Boslaan (N75) ter hoogte van de werfzone van de fiets- en voetgangersbrug opnieuw over twee rijstroken in beide richtingen. De snelheidsbeperking van 50 km/u blijft gelden. Voor het kerstverlof zou de brug klaar zijn, onder voorbehoud van gunstige weers- en werfomstandigheden.

“Nu de structuur van de fiets- en voetgangersbrug gestort is, hoeft de aannemer geen rijstroken meer in te nemen. In de loop van vrijdag 27 oktober kan het verkeer op de Boslaan opnieuw in beide richtingen rijden. De snelheidsbeperking van 50km/u blijft wel gelden in de werfomgeving voor de veiligheid van het werkteam,” aldus Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters.

Na de herfstvakantie breekt de aannemer de nog resterende pechstroken op. Daarvoor stelt hij mobiele signalisatie in en rijdt het verkeer lokaal tijdelijk opnieuw over één rijstrook.

Waterdichting voor lange levensduur

De aannemer werkt verder op de fiets- en voetgangersbrug zelf. Begin november start hij met de waterdichting van de brug. Dat zijn belangrijke werken die de brug moeten behoeden voor toekomstig betonrot en zorgen voor een lange levensduur.

Brug mogelijk in gebruik vanaf de kerstvakantie

“Eind november volgt de asfaltering en de plaatsing met brugleuning met de daarin verwerkte verlichting. Als de weers- en werfomstandigheden gunstig blijven, is de fiets- en voetgangersbrug beschikbaar voor recreanten vanaf de eindejaarsperiode. Dit zorgt voor een volwaardige toegangspoort voor fietsers naar Terhills, maar ook de Lieve Moenssenslaan wordt beter bereikbaar door de fiets- en voetgangersbrug,” besluit minister Peeters.

Alle info over het project vind je via www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief