Nieuws

13 november 2020

Ann Schoubs wordt nieuwe directeur-generaal De Lijn

De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 13 november 2020 Ann Schoubs aangesteld als nieuwe directeur-generaal van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn. Ann Schoubs zal Roger Kesteloot op 1 januari 2021 opvolgen, die eind mei bekendmaakte zijn mandaat van directeur-generaal voortijdig te willen beëindigen. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters beantwoordt Ann Schoubs het best aan de verwachtingen van de Vlaamse regering: “De kandidaten hebben een zorgvuldige en gefaseerde selectieprocedure doorlopen. Met Ann Schoubs kiezen we voor iemand met de nodige ervaring binnen de vervoerssector en met leidinggevende functies”.

De Vlaamse regering ging eind mei akkoord met het verzoek van Roger Kesteloot om zijn mandaat van directeur-generaal van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn voortijdig te beëindigen met ingang van 1 januari 2021. Eind juni werden de functieomschrijving en selectieprocedure goedgekeurd. De vacature werd opengesteld tussen 31 juli en 30 augustus. 40 kandidaten hebben gesolliciteerd. Na een aantal selectierondes werden 4 kandidaten uitgenodigd voor een eindinterview. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Ann Schoubs.

Ann Schoubs (1966) heeft er een lange carrière opzitten bij de NMBS (1991–2017), eerst als Intern Auditor, daarna als Manager Asset Accounting, als Corporate Controller en als CIO. Vervolgens werd ze CEO van YPTO (filiaal NMBS met 500 medewerkers) en nadien twee jaar Head of Supply bij de NMBS. Momenteel werkt ze nog als Chief Audit Executive bij de Federale Interne Audit.

“Ik ben verheugd dat ik een bijdrage kan leveren om van De Lijn een dynamische en betrouwbare partner te maken voor duurzame mobiliteit. Want zeker in de nieuwe mobiliteitsvisie van Vlaanderen speelt duurzaam openbaar vervoer een cruciale rol. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met de Vlaamse regering”, zegt Ann Schoubs.

Ann Schoubs zal vanaf 1 januari Roger Kesteloot opvolgen als directeur-generaal. Het gaat om een mandaat van 6 jaar. 

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “Meneer Kesteloot heeft zich geëngageerd om een goede overdracht van dossiers en kennis te verzorgen naar zijn opvolger. Als bevoegd minister voor de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn kijk ik alleszins positief terug op een goede en constructieve samenwerking.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief