Nieuws

17 november 2020

Autocarchauffeurs danken collega’s van De Lijn in heel Vlaanderen voor hun ‘team spirit’ tijdens versterkingsritten in schoolspits

Persbericht FBAA | Dinsdagochtend 17/11 zullen meer dan 350 autocarchauffeurs in heel Vlaanderen hun collega-lijnchauffeurs bedanken. Al van bij de opstart van de versterkingsritten voor het openbaar vervoer voelen autocarchauffeurs een oprechte collegialiteit van de lijnchauffeurs die zij mogen begeleiden. Dankzij die goede verstandhouding zorgen lijnbussen en autocars samen voor een veilige schoolspits. De autocarsector wil de lijnbuschauffeurs met deze VERRASSINGSACTIE bedanken voor hun team spirit.

Sinds 5 oktober krijgen de drukste lijnen in Vlaanderen tijdens de schoolspits versterking door autocars. Hierdoor kunnen de reizigers zich beter spreiden over de voertuigen. Voor de herfstvakantie reden er 211 autocars per dag. Vanaf vandaag komen er opnieuw 164 extra autocars bij om de ritten tijdens de schoolspits te ontlasten. Het totaal komt zo op 375.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “Samen tegen corona, ook binnen de mobiliteitssector. Om drukte te vermijden en te zorgen voor een betere spreiding op het openbaar vervoer, rijden er sinds begin oktober private autocars achter bussen van De Lijn, momenteel zo’n 375 bussen. De Vlaamse regering trok 12,5 miljoen euro uit voor deze versterkingsritten. Door de goede samenwerking tussen De Lijn en private autocarsector zorgen we voor een veilige schoolspits.”

Waarom deze bedankingsactie?
De versterkingsritten verliepen al van bij de start heel vlot. Dat is een bewijs van het professionalisme van de chauffeurs bij De Lijn en de bus- en autocarbedrijven. De collegialiteit en team spirit van de lijnchauffeurs verdienen een pluim! Dankzij die goede verstandhouding zorgen lijnbussen en autocars samen voor een veilige schoolspits.

Wat gebeurt er op dinsdagochtend 17/11?
Geen hand shake, high-five of knuffel omwille van de gekende sanitaire redenen. Als alternatief zullen de autocars die versterkingsritten uitvoeren, uitgerust zijn met een sticker. Die geeft de dankbaarheid van de autocarchauffeurs weer om te worden “opgenomen” als collega voor het lijnvervoer. De aantikkende ‘vuistjes’ staan voor de collegialiteit tussen chauffeurs.Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief