Nieuws

16 januari 2021

AWV staat klaar om sneeuw te ruimen en te strooien

De weersvoorspellingen voorzien dat er rond de middag een sneeuwzone over Vlaanderen zal trekken van west naar oost. Er wordt verwacht dat er een sneeuwlaag zijn zal zijn van enkele centimeter in combinatie met een negatieve wegdektemperatuur. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waren al actief afgelopen nacht en blijven ook de hele dag paraat om sneeuw te ruimen en te strooien waar en wanneer nodig.

Bij (winterse) neerslag is gladheidsbestrijding niet evident gezien het preventief gestrooid strooizout kan wegspoelen. Ook is het moeilijk te voorspellen wat de intensiteit van de winterse neerslag is. Dit alles maakt dat de strooidiensten van AWV voor een uitdagende dag staan.

Waar en wanneer nodig zullen de strooidiensten uitrijden om sneeuw te ruimen en te strooien. Ook de fietspaden worden hierbij meegenomen. De omstandigheden van het moment bepalen welke actie nodig is. In heel Vlaanderen staan 314 strooiwagens klaar om 7000 km gewest- en autosnelwegen te behandelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer gebruikte deze winter 9.300 ton strooizout voor gladheidsbestrijding.

“AWV is maximaal voorbereid op deze sneeuwval en staat zaterdag de hele dag paraat om sneeuw te ruimen en te strooien waar en wanneer nodig. We willen toch graag de automobilisten op het hart drukken dat strooien en sneeuwruimen geen vrijgeleide is om niet voorzichtig meer te zijn. Het is absoluut noodzakelijk dat de mensen hun rijstijl aanpassen en voorzichtig rijden tijdens deze winterprik”, aldus minister Peeters.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief