Nieuws

2 juni 2020

Bussen De Lijn rijden terug over Nederlandse grens

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is erg tevreden dat De Lijn terug haar grensoverschrijdende ritten herneemt. Op vraag van de chauffeurs werden haltes over de grens niet meer bediend, dit als gevolg van het negatieve reisadvies van Buitenlandse Zaken. “De chauffeurs van De Lijn zijn ten alle tijden blijven uitrijden tijdens deze gezondheidscrisis. Mensen konden voor essentiële ritten in Vlaanderen blijven rekenen op hun bus of tram en dit tot aan de laatste halte aan de Belgische grens. Er werd dan ook met begrip gereageerd op de vraag van de chauffeurs. Met de getroffen veiligheidsmaatregelen op de bus voor zowel chauffeurs als reizigers, zullen de grensoverschrijdende ritten worden hervat” ,zegt Lydia Peeters.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “De Vlaams Vervoersmaatschappij heeft haar normale werking zo goed als hervat. Nu er weer bepaald grensverkeer is toegelaten volgens het Ministerieel Besluit, ben ik tevreden dat ook de grensoverschrijdende ritten van De Lijn terug worden gereden. Wonend in de Limburgse grensregio weet ik zelf hoe belangrijk deze ritten zijn voor veel grensarbeiders, scholieren maar ook voor personen die rekenen op een bus voor een familiebezoek. Mondmaskers zijn en blijven op de volledige rit verplicht voor elke reiziger vanaf 12 jaar”.

Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen (Open Vld): “Dat de bussen van De Lijn terug de grens over mogen rijden is een goede zaak. Het beantwoordt aan haar opdracht als publieke dienstverlener. Zeker nu het woon-werkverkeer, het partnerbezoek, familiebezoek en winkelen over de grens wettelijk opnieuw zijn toegelaten. Alleen al in Lanaken zijn er 4.400 grensarbeiders. Een aantal onder hen nam tot aan het begin van de Corona-crisis de bus om dagelijks naar het werk te gaan. Vanaf nu kan dat opnieuw. Die mensen zullen heel blij zijn. Hetzelfde geldt voor het leerlingenvervoer waar ouders tot nu de kinderen met de auto naar school brachten, kan die verplaatsing nu terug met de bus gebeuren. Er zitten in totaal ruim 1.000 leerlingen uit Maastricht en omgeving in de Lanakense lagere en middelbare scholen”.

Volgende ritten worden hervat:

Provincie Limburg:

Richting Maastricht (NL)

  • Lijnen 45, 20A, 62 en 62

Provincie Antwerpen (ten laatste woensdagvoormiddag rijden alle bussen opnieuw):

  • Lijn 430 rijdt niet tussen Arendonk - Grens Langschelpen en Reusel - Busstation
  • Lijnen 450 rijdt tot halte Poppel - Trierstraat;
  • Lijn 460 rijdt weer naar Baarle - Hertog. Aan de haltes Baarle - Nassau Schaluinen, Zevenhuizenlaan en Frijters stopt de bus niet.

Provincie Oost-Vlaanderen:

  • Lijnen 22, 42 en 43 (Sint-Niklaas - Hulst)

Provincie West-Vlaanderen (tegen einde deze week):

  • Lijn 42 (Brugge - Breskens)

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief