Nieuws

28 oktober 2020

COVID19 – 210 extra versterkingsritten voor De Lijn

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters nam afgelopen maanden diverse maatregelen om er voor te zorgen dat reizigers veilig het openbaar vervoer in Vlaanderen kunnen blijven gebruiken. Om drukke lijnen te ontlasten tijdens de schoolspits heeft minister Peeters in september middelen vrijgemaakt om private bussen in te zetten als versterkingsritten. In eerste instantie werden met ingang van 5 oktober versterkingsritten ingezet na screening van diverse lijnen door VVM De Lijn. Tot nog toe werden 210 autobussen ingezet door private busmaatschappijen, goed voor 420 ritten extra in de piekuren.

Afgelopen weken ontving minister Peeters nog heel wat extra vragen en opmerkingen rond overvolle bussen, dit zowel via mandatarissen als via diverse mediakanalen. Al deze extra vragen werden inmiddels in kaart gebracht en toont aan dat er nog eens nood is aan 210 extra bussen voor een betere spreiding van reizigers, we kunnen dus spreken van een verdubbeling.

“Hiervoor zal nu een nieuwe aanbesteding in de markt gezet worden om ook deze extra bussen te kunnen inzetten en dit met ingang van vanaf donderdag 12 november, de eerste schooldag na de (verlengde) herfstvakantie.”, zegt Lydia Peeters.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief