Nieuws

7 juni 2023

Eerste werken voor HOV-verbinding tussen Hasselt en Maasmechelen starten in juni

“Hinder blijft beperkt, parkeeralternatieven zijn voorzien”

De werken voor een vrije bedding van de Hoogwaardige openbaar vervoer verbinding tussen Hasselt en Maasmechelen (Spartacuslijn 2) starten op 19 juni aan de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Dat leverde al heel wat vragen op over de bereikbaarheid en het parkeren tijdens de werken. “We gaan alle scholen en attractiepolen tijdig informeren en zorgen ook voor duidelijke informatie op het terrein. Daarnaast voorzien we een tijdelijk parkeeralternatief voor de parkeerplaatsen op de Koning Boudewijnlaan en zullen de parkeerders kosteloos gebruik kunnen maken van de bussen van De Lijn om in het centrum te geraken. Ook de hinder voor het autoverkeer blijft beperkt”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

“Om de trambus tussen Hasselt en Maasmechelen zo snel mogelijk te kunnen inzetten, worden een aantal quick wins uitgevoerd. Een eerste quick win is een segment van de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Er wordt een vrije bedding aangelegd en de weg krijgt een veel groener en veiliger karakter. Zo werkt De Werkvennootschap ook aan veilige fietsinfrastructuur en voetpaden”, duidt minister Peeters.

Parkeeralternatief

Door het realiseren van een vrije trambusbedding verdwijnen de parkeerplaatsen op de Koning Boudewijnlaan. Vanaf 19 juni gaat het om alle plekken aan de kant van de vroegere brandweerkazerne. Wanneer de werken aan de parkzijde starten (fase 2), verdwijnt ook de langsparkeerstrook. “Deze maakt plaats voor een dubbelrichtingsfietspad van 3 meter en een voetpad van 2 meter”, aldus minister Peeters.

Parkeerders kunnen vanaf 19 juni terecht op Park H. Tot de werken aan de Boudewijnlaan voltooid zijn kan je tussen 6 uur en 22 uur gratis gebruik maken van parking C. Inrijden doe je aan de slagboom van de Versuz op de Trichterheideweg.

Op de borden “Parkeren in Hasselt @ Park H” lees je hoe je jouw parkeerticket kan valideren en hoe je een kosteloos ticket van De Lijn bekomt om makkelijk heen en weer naar het centrum te pendelen. Deze praktische info lees je binnenkort ook op de website van de stad Hasselt.

Weinig hinder tijdens de werken

Volgens de huidige planning starten de werken op maandag 19 juni 2023 en duren ze tot begin volgend jaar. Omdat De Werkvennootschap een fasering heeft uitgewerkt, verwachten we weinig hinder voor het verkeer. Men kan de Koning Boudewijnlaan tijdens de werken immers steeds in beide richtingen blijven gebruiken. Ook de inrit van het Kapermolenzwembad zal altijd bereikbaar blijven.

Meer info: https://hovhasseltmaasmechelen.be/

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief