Nieuws

18 september 2023

Einde fietswerken Noord-Zuid Limburg met Fietsfeest op 17 september

Op zondag 17 september is iedereen tussen 13 uur en 17 uur welkom aan de nieuwe fietsbrug in Houthalen-Helchteren, ter hoogte van Grote Baan 560. “Met dit Fietsfeest vieren we het einde van de ingrepen aan de fietsveiligheid op en rond de Noord-Zuidverbinding”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De Werkvennootschap, die de werken uitvoerde, organiseert samen met de gemeente Houthalen-Helchteren een Fietsfeest met kinderanimatie, hapjes en drankjes en een fietstocht langs de verschillende fietswinsten in de gemeente. Daarnaast staat het projectteam ook klaar om vragen te beantwoorden over het project Noord-Zuid Limburg.

‘’Het is logisch dat we deze mooie realisaties in onze gemeente ook willen vieren samen met onze inwoners en fietsers die onze gemeente doorkruisen’’ aldus burgemeester van Houthalen-Helchteren Alain Yzermans

Nieuwe fietspaden langs de Grote Baan, een fietsbrug en sinds kort ook nieuwe fietspaden en ‑oversteken op het bedrijventerrein Centrum-Zuid. 

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Sinds januari vorig jaar hebben we hard gewerkt aan verschillende zogenaamde winsten binnen het complexe project Noord-Zuid Limburg. Dat zijn ingrepen op korte termijn die de verkeersproblematiek en de leefbaarheid in Houthalen-Helchteren aanpakken in afwachting van de grotere herinrichting van de Noord-Zuid. En die fietsingrepen zijn nu dus afgerond. Dit najaar starten trouwens de werken aan de vierde en voorlopig laatste winst van Noord-Zuid Limburg. Daarbij zullen we het bedrijventerrein Centrum-Zuid beter verbinden met de autosnelweg E314. Zo verminderen de files op de Grote Baan en kunnen we de kruispunten veiliger inrichten voor fietsers en voetgangers.”

Tijdens het Fietsfeest op zondag 17 september valt er van alles te beleven op de site van de fietsbrug in Helchteren-Noord, en er vertrekt ook een fietsroute langs de verschillende winsten. De gemeente Houthalen-Helchteren voegde ook enkele van hun (fiets)projecten als stopplaatsen toe aan de route. “Zo kan je, behalve over de winsten van Noord-Zuid Limburg, onderweg ook meer informatie vinden over het Hoppinpunt op het John Cuppensplein, het Pomphuis van de voormalige mijnterril en het Wild- en Wandelpark Molenheide”, aldus Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren. “Op die stopplaatsen zullen telkens enkele medewerkers van de gemeente klaarstaan om vragen te beantwoorden.”

Meer informatie vind je via noordzuidlimburg.be/fietsfeest.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief