Nieuws

8 februari 2022

Elektrische auto opladen binnen het kwartier? Het kan vanaf nu aan de E313

HBVL | Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft drie snellaadstations met 300 kW laders toegevoegd aan haar netwerk in de provincie Limburg. De stations liggen aan de E313 bij de snelwegparkings van Diepenbeek (Noord en Zuid) en Bilzen (Hoeselt-Oost). Elektrische rijders kunnen er binnen het kwartier tot 300 km bereik snelladen.

De stations zijn operationeel sinds eind januari en zijn nu officieel geopend door de Vlaamse minister van Mobiliteit, Lydia Peeters (Open Vld) en Bart Lubbers, medeoprichter van Fastned. Bij de Fastned-stations, herkenbaar aan de gele daken met zonnepanelen, kunnen honderden automobilisten per dag hun elektrische auto supersnel opladen. Zo wil Fastned in heel Europa helpen om de transitie naar elektrisch vervoer te versnellen. Op dit moment zijn 195 snellaadstations operationeel, waarvan 12 stations in Vlaanderen. Er kunnen 4 auto’s tegelijk opladen, maar elk station kan worden uitgebreid met vier extra laadpunten. 

n 2021 kwamen er in België 19.900 nieuwe elektrische voertuigen bij, een stijging van 32 procent tegenover de groei in het jaar ervoor.

“De verdere uitbouw van laadpaleninfrastructuur is dan ook cruciaal”, zegt minister Peeters. “Als we willen dat meer mensen een elektrische wagen kopen, moeten we ook garanderen dat ze hun wagen snel opgeladen krijgen. We willen tegen 2025 dan ook 30.000 extra laadpunten in heel Vlaanderen, een haalbaar getal want vandaag zijn er dat al 10.600.”

“Met deze drie stations hebben we nu 12 snellaadstations gereed in Vlaanderen en er staan er nog op de planning voor 2022”, zegt Caro De Brouwer, Belgisch countrymanager Fastned.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief