Nieuws

13 december 2021

Elke gemeente in Vlaanderen kan regenboogzebrapad krijgen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil in iedere gemeente of stad in Vlaanderen één regenboogzebrapad aanleggen en onderhouden, als het lokaal bestuur dat vraagt. Dit op initiatief van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. AWV zal daarbij ook zelf instaan voor de kosten. "Zo zetten we vanuit Vlaanderen de inclusiviteit letterlijk mee in de verf. Ik hoop dat we dat op veel plaatsen gaan zien", zegt minister Peeters.

Indien een stad of gemeente een regenboogzebrapad aanvraagt bij het Agentschap Wegen en Verkeer is het in eerste instantie het lokale bestuur dat nagaat of de verkeersveiligheid op deze locatie niet in het gedrang komt. "Het zebrapad wordt uitgerust met als achtergrond een regenboogvlag. De inkleuring gebeurt op gewestwegen op een uniforme manier: wit / kleur / wit / kleur / …", duidt minister Peeters.

Vlaams minister Lydia Peeters: "Zo zetten we vanuit Vlaanderen de inclusiviteit letterlijk mee in de verf. Ik hoop dat we dat op veel plaatsen gaan zien." 

Om deze boodschap te versterken, maakte minister van Mobiliteit Peeters bekend dat het Agentschap Wegen en Verkeer in iedere gemeente, op vraag van het lokaal bestuur, zo een zebrapad kan aanleggen en onderhouden op een gewestweg. Dit zou ook de uniformiteit ten goede moeten komen. Meerdere aanvragen in eenzelfde gemeente zijn niet mogelijk. AWV verleent steun voor de gewestwegen.Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief