Nieuws

30 oktober 2020

Extra fietsinvesteringen in Dilsen-Stokkem via Vlaamse relance

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters gaat over tot actie en wijst in een eerste deelbeslissing 75 miljoen euro uit het relanceplan toe aan concrete fietsinvesteringsprojecten, verspreid over de verschillende provincies. Voor Dilsen-Stokkem betekent dit dat er meer dan 1,5 miljoen euro geïnvesteerd zal worden in 4 extra fietsprojecten. Begin oktober maakte Lydia Peeters bekend dat in 2021 er 335 miljoen euro geïnvesteerd zal worden in fietsinfrastructuur in Vlaanderen. Een recordbedrag qua fietsinvesteringen.

De fiets wint aan populariteit en dat is een boost die Vlaams minister Lydia Peeters verder wil stimuleren. Vlaams minister Lydia Peeters wil dan ook inzetten op veilige en comfortabele fietspaden maar dat vraagt de nodige investeringen. Vanuit het relanceplan worden extra investeringen in fietsinfrastructuur mogelijk. Met 125 miljoen euro extra vanuit het relanceplan worden de fietsinvesteringen voor 2021 opgetrokken naar maar liefst 335 miljoen euro.

Minister Lydia Peeters heeft haar administratie de opdracht gegeven om nu al 75 miljoen euro uit het relanceplan meteen vast te leggen in een lijst met concrete fietsprojecten. Voor Dilsen-Stokkem resulteert dit in een investeringsbedrag van meer dan 1,5 miljoen euro om 4 extra projecten te realiseren.

“De eerste schijf van 75 miljoen euro uit het Vlaamse relanceplan wijzen we meteen toe aan een aantal concrete fietsinvesteringsprojecten. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt. Tegelijk willen we de fietsambitie bij alle overheden verhogen. Door samen te werken kunnen we snel zorgen voor meer en betere fietspaden en fietssnelwegen. Daarenboven trekken we de fietsinvesteringen fors omhoog naar een jaarlijks bedrag van meer dan 300 miljoen euro per jaar.”

Agentschap Wegen en Verkeer

Boslaan (Lanklaar)

Fietspad verbreden & toplaag vernieuwen

€ 350.000,00

Agentschap Wegen en Verkeer

Arnold Sauwenlaan (Stokkem)

Fietspad verbreden & toplaag vernieuwen

€ 1.150.000,00

Agentschap Wegen en Verkeer

Rijksweg (N78)

Fietspad verbreden & toplaag vernieuwen

Gemeenteoverschrijdend project

De Vlaamse Waterweg

Tussen Waterski Lanklaar en Pasarelle Dilsen

Herstellen jaagpad

Exact budget wordt nog opgemaakt

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief