Nieuws

26 november 2023

Genkse liberalen maken een doorstart: “Het Genkse alternatief in oktober 2024”

In aanwezigheid van Vlaams minister en lijsttrekker voor het Vlaams parlement Lydia Peeters, maakten enkele Genkse liberalen tijdens een persontmoeting op zondag 26 november de doorstart van de liberale partij bekend. “In Genk zit heel wat liberaal potentieel. Het momentum is daar om deze liberaal gezinde inwoners opnieuw te verenigen en samen naar de kiezer te trekken. In oktober 2024 willen we met onze liberale beweging een constructief alternatief bieden in het politieke landschap. Wij willen Genk doen bloeien in al haar verscheidenheid en ruimte creëren voor meer ondernemerschap”, aldus de initiatiefnemers.

De Genkse liberalen willen in deze gepolariseerde tijden de onbesliste en de twijfelende kiezer een nieuwe optie bieden voor de gemeenteraadsverkiezingen 2024. Met een frisse blik en een positieve gedrevenheid willen zij zich inzetten voor een toekomstgericht Genk waar iedereen zich thuis voelt en kansen krijgt om te groeien. Het team wordt getrokken door o.a. Robbe Hamelers en Edith Bijnens, een gezonde mix van jong enthousiasme en politieke ervaring én beiden geen onbekenden bij de Genkse liberalen.

“We plaatsen met veel overtuiging de liberale partij terug op de kaart in Genk. Genk is een stad vol potentieel en we zijn vastberaden om dat potentieel nóg meer kansen te geven. We staan nu voor de uitdaging om ons team uit te bouwen en te versterken met Genkenaren die geloven in het liberale gedachtengoed. Voor ons het belangrijk dat we de volgende maanden luisteren en in dialoog gaan met de Genkenaar om zo tot concrete oplossingen te komen voor de uitdagingen waarmee onze stad geconfronteerd wordt”, zegt Robbe Hamelers.

Ook Vlaams minister Lydia Peeters reageert enthousiast op de doorstart van de liberale afdeling in Genk. 

“Genk is na Hasselt de tweede centrumstad van Limburg, maar is zeker niet het kleine broertje. Daarom is het cruciaal dat een liberale partij hier terug voet aan wal krijgt, zodat de Genkenaar in 2024 echt kan kiezen voor een ambitieuzer beleid. De Genkse afdeling kan komende maanden voluit rekenen op de steun van Open Vld Limburg.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief