Nieuws

24 juli 2019

Groene energie voor volleybalclub KVCR Wara Genk

Persbericht Luminus | Zonne-installatie Eurassurhal officieel ingehuldigd

Vandaag hebben Lydia Peeters, Vlaams minister van Energie, en Wim Dries, burgemeester van Genk, de zonne-installatie ingehuldigd die Luminus op het dak van de sporthal van volleybalclub KVCR Wara Genk heeft geplaatst. Spelers, supporters, leden en buurtbewoners van de club konden via een zonnedelenproject mee investeren in de groene energie voor hun eigen sporthal.

Een positieve daad in de strijd tegen de klimaatverandering

In samenwerking met Insaver, een dochterbedrijf van Luminus uit Houthalen-Helchteren gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie, en de joint Venture Power2Green die samen met de verzekeringsmaatschappij Integrale werd opgericht voor de financiering en de uitbating van zonnepanelenprojecten, installeerde Luminus 129 zonnepanelen op het dak van de Eurassurhal in Genk. De installatie is goed voor zo’n 36 kWp en zal jaarlijks ongeveer 35.000 kWh groene energie produceren, wat zorgt voor een besparing van ongeveer 8,5 ton CO2 per jaar. De stroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd zal gebruikt worden voor de sporthal en de cafetaria.

Een kleine investering voor een groenere toekomst dankzij zonnedelen

Luminus en het bestuur van KVCR Wara Genk boden de leden én alle inwoners van Genk de kans om via Power2Green* en het crowdfunding-platform mozzeno mee te investeren in de zonnepanelen. Dat kon al vanaf 35 euro.

“Dankzij deze zonne-installatie wekken wij onze eigen groene stroom op en verkleinen we niet alleen onze CO2-voetafdruk, maar daalt ook onze energiefactuur.” zegt Paul Molemans, voorzitter van KVCR Wara Genk. ”Door mee te investeren, genieten de leden van KVCR Wara nu een mooi rendement én beoefenen ze hun favoriete hobby uit in een sporthal die voorzien wordt van duurzame energie.”

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “Onze missie bij Luminus, dat is samen inzetten op een groenere toekomst. We maken er een punt van om zoveel mogelijk mensen hierin te betrekken. Een van de mogelijkheden is zonnedelen. Ik ben dan ook blij dat we samen met KVCR Wara Genk dit mooie project hebben gerealiseerd”.

“Een dergelijk project toont de bereidheid van private institutionele bedrijven om oplossingen te bieden om de energietransitie mee te financieren door middel van innovatieve en effectieve partnerschappen”, voegt Diego Aquilina, CEO van Integrale toe.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Energie: “Elke nieuwe zonnepaneleninstallatie brengt ons een stapje dichter bij onze hernieuwbare energiedoelstellingen. Maar bij volleybalclub KVCR Wara in Genk gebeurt meer: hier krijgt iedereen, jong én oud, de kans om te participeren en kennis te maken met de productie van groene stroom, dankzij de zeer lage instapprijs. Als de lusten en de lasten mooi verdeeld worden, wordt het groene energieverhaal nog mooier.”

"Energie delen is het nieuwe hebben. Stad Genk ondertekende in december 2017 het Europese Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie. Als we onze CO2-uitstoot willen verminderen zal dat ook moeten met de inzet van hernieuwbare energie. Bovenal is de zonne-installatie een mooi voorbeeld van Samen Stad Maken. Ze sluit nauw aan bij het DNA van onze stad: samen problemen aanpakken. Proficiat aan KVCR Wara Genk, alle participanten en Luminus met deze installatie.”, zegt Wim Dries, burgemeester van Genk.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief