Nieuws

25 januari 2022

Herinrichting Ieperse steenweg (N8) start op 1 februari

Minister Lydia Peeters : “Meer verkeersveiligheid en comfort voor alle weggebruikers”

De herinrichting van de Ieperse Steenweg (N8) op grondgebied Veurne start op dinsdag 1 februari. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat dan van start met de voorbereidende werken, waarbij de Ieperse Steenweg veiliger en praktischer wordt ingericht over een afstand van 4,5 kilometer. Volgens de huidige planning duren deze voorbereidende werken tot midden juli.

“Vanuit Vlaanderen investeren we 21,6 miljoen euro in de herinrichting van de Ieperse Steenweg (N8) en zetten we in op veilige infrastructuur voor alle weggebruikers, in het bijzonder voor de fietsers”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “In dit project komen een aantal belangrijke prioriteiten van het Verkeersveiligheidsplan naar voor, zoals het centraal stellen van de actieve weggebruiker. Zo zullen fietsers in de toekomst op de ventwegen naast de Ieperse Steenweg kunnen rijden, afgescheiden van doorgaand verkeer. De verkeerssituatie zal ook veiliger worden op alle kruispunten en we verbeteren de doorstroming van het verkeer. Daarmee wordt de eerste spadesteek gegeven voor een veiligere N8 tussen Veurne en Ieper.

Voorbereidende werken vanaf 1 februari

Op 1 februari start de aannemer met de voorbereidende werken. De nutswerken zullen half maart starten. Het einde van de voorbereidende werken is voorzien tegen midden juli. Tijdens de voorbereidende werken zal er geen hinder zijn op de Ieperse Steenweg. Er zal wel al werfverkeer aanwezig zijn naast de weg. Het Agentschap Wegen en Verkeer roept bestuurders op om voorzichtig voorbij de werfzone te rijden.

Start van werken na bouwverlof

Volgens de huidige planning kan de aannemer na het zomers bouwverlof starten met de eigenlijke herinrichting van de Ieperse Steenweg. Dat is op voorwaarde dat de voorbereidende werken tegen dan zijn afgerond. Een concrete startdatum is op dit moment nog niet geweten.

Volledig nieuwe inrichting Ieperse Steenweg

“De Ieperse Steenweg, tussen de E40 en de grens met Alveringem, zal er in de toekomst helemaal anders uitzien. Langs de hoofdweg komen er ventwegen zodat lokaal verkeer gebruik kan maken van deze ventwegen en er een vlottere doorstroming is op de hoofdweg. Ook fietsers zullen gebruik kunnen maken van deze ventwegen. Op die manier fietsen ze niet meer langs het autoverkeer, zoals nu, maar worden ze afgescheiden door een gracht of groene zone. De kruispunten op de Ieperse Steenweg worden ook veiliger aangelegd. Zo komen er verkeerslichten met detectoren op het kruispunt met de Presendestraat, zodat de lichten niet nodeloos op rood blijven staan”, duidt minister Peeters

Meer toekomstbeelden en alle actuele info over de herinrichting van de Ieperse Steenweg vindt u op www.wegenenverkeer.be/n8-westhoek .

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief