Nieuws

7 februari 2023

Infomarkt voor inwoners over vernieuwing Rijksweg (N78) in Lanklaar

Woensdag 8 en donderdag 9 februari organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Dilsen-Stokkem een infomarkt over de vernieuwingswerken van de Rijksweg (N78) in Lanklaar. De focus van het project ligt op veiliger verkeer en vlotte doorstroming. Alle geïnteresseerden kunnen op de infomarkt doorlopend terecht voor een persoonlijk gesprek met de projectdeskundigen. De start van de werken is afhankelijk van de lopende procedures.

“We gaan in Lanklaar de Rijksweg (N78) vernieuwen vanaf het kruispunt Rachels tot aan de rotonde met Boslaan. Het traject wordt over zo’n 3 km verkeersveiliger gemaakt door de middenberm te sluiten, vrijliggende enkelrichtingsfietspaden aan te leggen en verschillende fietsoversteekpunten te voorzien. Ook worden zeven kruispunten op het tracé geoptimaliseerd met het oog op minder conflicten. Een aantal parkeerstroken blijft behouden,”
duidt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken. Aquafin legt gescheiden riolering aan.

Omgevingsvergunning ingediend, weldra openbaar onderzoek

AWV heeft de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend. Het openbaar onderzoek start binnenkort. De gesprekken voor de nodige grondverwervingen lopen nog met de betrokken eigenaars. Pas als de voorgaande voorbereidende stappen helemaal zijn afgerond kunnen de werken starten. De eerste (nuts)werken op het terrein worden ten vroegste dit voorjaar verwacht.

Wees welkom op de infomarkt op woe. 8 & don. 9 februari 2023

AWV en het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem nodigen bewoners uit om langs te komen op de infomarkt in Aud Lanker. Geïnteresseerden kunnen er 2 dagen doorlopend terecht voor meer informatie over de werken en een persoonlijk gesprek met de aanwezige projectdeskundigen. Inschrijven is dus niet nodig.

  • woensdag 8 februari: 13u - 20u.
  • donderdag 9 februari: 16u - 20u.

Adres: Aud Lanker - Kruisstraat 7 - Dilsen-Stokkem

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief