Nieuws

10 mei 2024

Inhuldiging van het 1.300ste laadpunt van ENGIE in Vlaanderen

Dilsen-Stokkem, 10 mei 2024 – Vandaag wordt het 1.300ste laadpunt voor elektrische voertuigen van ENGIE, binnen het kader van de door de Vlaamse Overheid georganiseerde uitrol van publieke laadinfrastructuur in Vlaanderen, ingehuldigd. ENGIE neemt Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen voor zijn rekening. Het 1.300ste laadpunt komt er op vraag van de stad en staat in Dilsen-Stokkem.

Wie een elektrische auto heeft, maar geen plaats om te laden (thuis of in de buurt), kan sinds 1 september 2022 een publieke laadpaal op maximaal 250 meter van zijn woning aanvragen. Daarnaast worden er laadpunten bijgeplaatst wanneer bestaande laadpalen intensief gebruikt worden of wanneer steden en gemeenten een strategische locatie voorstellen (bv. op een openbare parking). ENGIE is verantwoordelijk voor de uitrol van deze laadpunten in de provincies Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen en heeft ondertussen 1.300 laadpunten in dienst binnen deze MOW-concessie. Specifiek voor Limburg gaat het om 800 laadpunten die werden aangevraagd, waarvan meer dan 674 al in dienst of geïnstalleerd zijn.

“Het voorzien van voldoende laadinfrastructuur is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen bij EV-bestuurders omdat het hen de gemoedsrust geeft altijd en overal te kunnen laden. Tegelijk willen we hiermee het vertrouwen in EV-voertuigen vergroten waardoor de drempel om over te stappen op elektrisch rijden wordt verlaagd”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Het is daarom ook mijn ambitie om te zorgen voor de versnelde uitbouw van zowel publieke, semi-publieke als private laadpunten in Vlaanderen. Vlaanderen is de snelst groeiende regio qua laadinfrastructuur in Europa, onze ambitie ligt in handbereik.”
“Met ongeveer 35 publieke laadpalen die we per week installeren in Vlaanderen, zit ENGIE op kruissnelheid voor de uitrol van de concessie van de Vlaamse overheid. De teller staat vandaag op 1.300 laadpunten van de in totaal 5.600 (2.800 publieke laadpalen) die ENGIE zal plaatsen in 170 steden en gemeenten. Zo wil ENGIE consumenten ondersteunen in hun transitie naar elektrische mobiliteit met laadinfrastructuur gevoed door 100% groene elektriciteit ”, verduidelijkt François Detroux, Managing Director Energy Solutions Benelux.
"Meer mensen rijden elektrisch, en dus is het belangrijk om voldoende laadplaatsen te voorzien. In Dilsen-Stokkem hebben we op verschillende strategische locaties laadpalen aangevraagd, o.a. aan het OCMW in Stokkem, Tivoli in Lanklaar, Stebo in Dilsen, Kerk in Rotem en aan de school in Elen. Op die manier zetten we opnieuw stappen om onze lokale klimaatdoelstellingen te behalen maar het vooral een belangrijke uitbreiding voor onze inwoners en bezoekers”, aldus Sofie Vandeweerd, burgemeester van Dilsen-Stokkem.

Rijdt u met een 100% elektrische auto en heeft u geen laadmogelijkheid thuis? Dien uw aanvraag dan zeker in voor een publiek laadpunt in uw buurt via vlaanderen.be/laadpaal

Meer informatie over de uitrol van laadpalen in Vlaanderen vind je via: https://www.vlaanderen.be/een-elektrische-wagen-laden/publieke-laadpunten-voor-elektrische-voertuigen

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief