Nieuws

5 mei 2021

Jeugdorganisaties reizen ook deze zomer voordelig met De Lijn naar hun kampplaats

Busrit aan 1,60 euro per reiziger dankzij tussenkomst Vlaamse Overheid

Erkende jeugdorganisaties kunnen ook deze zomer (tussen 25 juni en 2 september) weer voordelig met een bus van De Lijn naar hun kampplaats reizen. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid betalen zij slechts 1,60 euro per reiziger (groepsticket). Ook indien De Lijn een versterkingsrit moet inleggen, geldt dat voordeeltarief. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zetten samen met De Lijn hun schouders onder dit initiatief. “Wij willen de jeugdorganisaties, via praktisch, betaalbaar en duurzaam vervoer naar hun zomerkamp, een duwtje in de rug geven”, zeggen Vlaams ministers Lydia Peeters en Benjamin Dalle.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “De jongeren die de dienstverlening van De Lijn nog niet kennen, bieden we een uitgelezen kans om te proeven van veilig én duurzaam openbaar vervoer. Als minister van Mobiliteit ben ik opgetogen dat ik op deze manier meewerken aan een leuke zomer voor jongeren in deze bijzondere periode. De veiligheidsvoorschriften blijven hetzelfde als op het reguliere vervoer.”
”Ik ben bijzonder tevreden dat er een mooi aanbod is voor de jeugdverenigingen. In de zomermaanden zullen er opnieuw meer dan een miljoen kinderen en jongeren op kamp vertrekken. Tijdens deze coronaperiode is dit voor velen een echt lichtpunt. Dankzij deze actie kan het vervoer alvast veilig en voordelig worden georganiseerd. Ik ben ervan overtuigd dat er massaal zal gebruik van worden gemaakt,” aldus Benjamin Dalle, Vlaams minister van Jeugd.
"De ondersteuning van kampvervoer door de Vlaamse Overheid en dienstverlening van De Lijn speelt in op de nood aan duurzaam en goedkoop kampvervoer. In de toekomst hopen we nog meer pistes te kunnen bekijken om kampvervoer praktisch en optimaal te organiseren voor jeugdorganisaties en het vrijetijdsaanbod tijdens de zomer,” aldus Eva Vereecke, directeur van De Ambrassade.

Versterkingsrit naar je kampplaats tijdig aanvragen

Reis je naar je zomerkamp met een groep van meer dan 45 personen, dan kan je de groep opsplitsen over verschillende ritten of je kan een versterkingsrit aanvragen. Ook bij een versterkingsrit reis je nog steeds aan 1,60 euro per persoon. De Vlaamse overheid past de rest van de kostprijs bij. Aan de aanvraag zijn wel enkele regels gebonden. Zo mag de verplaatsing maximum 50 km lang zijn en zowel de vertrek- als de aankomsthalte moeten gewone haltes van De Lijn zijn. Deze versterkingsritten kunnen enkel buiten de spitsuren ingelegd worden.

Belangrijk is dat de versterkingsritten tijdig aangevraagd worden: voor zomerkampen in de maand juli en augustus moet de aanvraag minstens 1 maand vooraf gebeuren.

Reserveren kan vanaf nu via de website van De Lijn: www.delijn.be/opkamp. Daar vind je ook alle info en voorwaarden terug.

Reizen aan 1,60 euro op vaste lijnen

Van 25 juni tem 2 september kunnen erkende jeugdorganisaties gebruik maken van deze goedkope formule. Ligt er een halte bij je kampplaats in de buurt en reis je in een groep kleiner dan 45 personen, dan kan je een vaste lijn gebruiken. Met een groepsticket betaal je slechts 1,60 euro per reiziger. Het groepsticket moet wel op voorhand aangekocht worden in de Lijnwinkel of aan een ticketautomaat aan de halte, want op de bus zelf kan je niet meer met cash betalen. Uiteraard kan je ook met andere vervoerbewijzen reizen, bijvoorbeeld een Buzzy Pazz of Lijnkaart.

Corona-proef

De veiligheidsvoorschriften voor het kampvervoer zijn dezelfde als deze voor het regulier openbaar vervoer. Met andere woorden: iedereen vanaf 13 jaar moet een mondmasker dragen. Jeugdorganisaties nemen voor ze op pad gaan met bus en tram best ook nog een kijkje op delijn.be/vlotenveilig voor de meest recente richtlijnen i.v.m. Covid-19.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief