Nieuws

8 september 2023

KotHopper brengt studenten vlot van Hasselt naar Diepenbeek en terug

Lijn 363 verbindt Hasselt Station met koten voor langere weekenden

De Lijn kondigt een nieuwe busverbinding voor studenten in Hasselt en Diepenbeek aan, deze zal rijden vanaf zondag 10 september. “Deze zogenaamde kothopper voorziet op zondagavond vanaf 18u40 een lange lus met maar liefst 29 haltes tussen Hasselt Station, de Hasseltse koten en de universiteit in Diepenbeek”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Studenten kunnen de kothopper gebruiken tot 00.30 uur.

Met de kothopper wil De Lijn een extra openbaar vervoersmogelijkheid aan studenten in Hasselt en Diepenbeek aanbieden. Op die manier kunnen zij op zondag op een later moment terug afzakken van hun thuis naar kot.

De kothopper zal uitrijden tot 30 juni 2024, hierna volgt een evaluatie.

Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters: "Limburg is op dit moment nog de meest auto-afhankelijke regio. We moeten de meer dan 20.000 studenten die er studeren nog meer overtuigen om de overstap te maken naar duurzamere alternatieven zoals de fiets en het openbaar vervoer, deze Kothopper is opnieuw een mooie aanbieding en zorgt voor een betere ontsluiting van de kotstudenten. De kothopper zorgt net als andere mobiliteitsinitiatieven in onze provincie voor extra Limburgse studiekansen."

Alle informatie over de kothopper is te vinden op de website van De Lijn. Er gaat ook een informatiecampagne van start via de sociale media zodat iedereen weet dat de studeerweek start op de bus, op zondagavond.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief