Nieuws

16 april 2024

Leonardtunnel: constructief overleg tussen gewesten

Vanavond zat Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters samen met haar collega’s van het Brussels en het Waals gewest in een Interministeriële Conferentie (IMC) rond de werken aan de Leonardtunnel. De minister heeft de prioriteit van de werken nogmaals onderstreept. De tunnel is een kritieke schakel in de Ring rond Brussel en in het Belgisch verkeersnetwerk. De fysieke staat van de Leonardtunnel was en is nog steeds zeer slecht en daarom is het noodzakelijk dat de impactvolle renovatiewerken kunnen worden voortgezet.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zit morgen opnieuw samen samen met Brussel Mobiliteit en SPW Mobilité en de betrokken gemeenten om op die manier bijkomend flankerende beleid uit te rollen.

“We zullen er samen met het Agentschap Wegen en Verkeer en alle betrokken partners alles aan doen om de hinder te minimaliseren. Het is in ons aller belang om de weggebruikers en de omwonenden vooral oplossingen te bieden, de leefkwaliteit van de omliggende gemeenten moet houdbaar blijven. Wij hebben dus zeker oor naar de bezorgdheden van de Vlaamse en Brusselse gemeenten. Niemand wil sluipverkeer door zijn wijk”, aldus minister Peeters.

De verschillende betrokken administraties zullen bekijken of er extra tijdelijke circulatieplannen kunnen ingevoerd worden, waar de inzet van meer duurzame vervoersoplossingen een bijdrage kan leveren en op welke manier er bijkomende communicatie naar bewoners en pendelaars nodig is.

De staat van de tunnels verbeteren, staat hoog op de prioriteitenlijst van Vlaams minister Peeters. Zo investeert de minister deze legislatuur 200 miljoen euro in de dringende vernieuwingen op kortere termijn van de tunnels. Voor de renovatie van De Leonardtunnel gaat het om 28 miljoen euro. Een broodnodige investering waarmee we de veiligheid willen garanderen en de levensduur willen verlengen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief