Nieuws

18 april 2019

Oud-burgemeester Miel Craeghs op Vlaamse lijst Open Vld

Het Belang van Limburg | Na een jarenlange carrière in de gemeentepolitiek is oud-burgemeester Miel Craeghs voor het eerst kandidaat voor het Vlaams Parlement op de lijst van Open Vld. Craeghs, die bij Lijst Truyen en Voluit! steeds koos voor gemeentepolitiek over de partijgrenzen heen, bekent met deze kandidatuur voor het eerst kleur.

Het was Lydia Peeters, Limburgs lijsttrekker voor het Vlaams Parlement voor Open Vld, die Miel Craeghs polste als kandidaat voor haar Vlaamse lijst. Miel is 66 jaar, apotheker en geen onbekende in As en omstreken. Vijfendertig jaar lang was hij er lokaal actief waarvan tien jaar als burgemeester. Craeghs nam op zijn 65ste bewust afscheid van de actieve politiek. Maar hij komt nu terug op zijn besluit.

“Het is ook de eerste keer dat ik gevraagd word door een blauwe minister met een groen jasje”, lacht oud-burgemeester Craeghs. “Ik kan me wel vinden in de programmapunten van Open Vld en wil het met dit engagement ook opnemen voor mijn sector. In de gemeentepolitiek vond ik het altijd belangrijk om mensen te verbinden, los van hun politieke overtuiging. Maar met de aankomende veranderingen in de farmacie kies ik ervoor om als apotheker een directe lijn met Brussel te hebben.”

Miel Craeghs staat met een veertiende plaats op de Vlaamse lijst niet meteen op een verkiesbare plaats. “Het is inderdaad een plaats in het midden van het peloton”, beseft Craeghs. Maar het is ook niet mijn ambitie om voor Open Vld in het parlement te gaan zetelen, al gooi ik met alle plezier mijn regionaal gewicht in de schaal.”


Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief