Nieuws

12 oktober 2023

LRM climate investeert in 84 extra laadpunten op Corda Campus

Hasselt heeft vanaf nu grootste laadpaalconcentratie van Limburg

Een jaar geleden pionierde LRM met een snellaadplein op Corda Campus waar 24 elektrische wagens tegelijk konden opladen bij 7 verschillende aanbieders. Exact een jaar later investeert de Limburgse investeringsmaatschappij LRM opnieuw fors en plaatst het 42 extra laadpalen oftewel 84 laadpunten op de Hasseltse technologiecampus. Daarmee heeft Corda Campus de grootste laadpaalconcentratie van Limburg. Dit project krijgt steun van Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, LRM kan rekenen op een tussenkomst van 296.000 euro vanuit Vlaanderen voor de uitrol van haar projecten.

Door de gewijzigde fiscaliteit gaat de vergroening van wagenparken ineens aan een razendsnel tempo. Ook op Corda Campus was dat effect de laatste tijd zichtbaar, waardoor er niet meer altijd een plekje vrij was aan één van de bestaande 24 snelladers. Daarom investeert LRM climate nu in 42 extra laadpalen, wat overeenkomt met 84 laadpunten.

hier komt een tussentitel die verwijst naar quote van Raf

Op Corda Campus werken momenteel een 5000-tal mensen, waarvan er steeds meer met een elektrische wagen rijden. "We monitoren continu de nood aan laadpalen op onze campus, want noch onze bewoners, noch onze bezoekers mogen laadstress ervaren", stelt Raf Degens, Algemeen Directeur van Corda Campus. + link maken naar algemeen mobiliteitsplan Corda in verdere quote van Raf?

hier komt een tussentitel die verwijst naar quote van de minister

Dit laadpalenproject werd mogelijk dankzij de steun van Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.“De doelstelling opgenomen binnen ‘Clean Power for Transport’ is duidelijk: tegen 2025 moet de teller in Vlaanderen op 35.000 laadpunten staan en hebben we elke 25 km (ultra)snellaadinfrastructuur langs de snelwegen en grote verkeersassen. Mede door projecten zoals deze op de Corda Campus te ondersteunen staat de teller vandaag al op 30.400 semi-publieke en publieke laadpunten en staan we heel dichtbij om die doelstelling te behalen. Vandaag ben ik dan ook blij aan te kondigen dat we een nieuwe projectoproep lanceren voor publieke laadinfrastructuur van normaal en hoog vermogen op privaat domein of in publiek toegankelijke parkeergebouwen op openbaar domein. We trekken hiervoor 7,4 miljoen euro, mede gefinancierd met middelen uit het Vlaams Klimaatfonds.”

"Corda Campus is immuun voor laadstress"

"Vorig jaar lanceerden we met LRM het plan om al onze sites te verduurzamen met laadpalen en zonnepanelen. Als klimaatambassadeur willen we dan ook zoveel mogelijk mensen inspiren en motiveren om te verduurzamen en hen waar mogelijk faciliteren", aldus Tom Vanham, algemeen directeur LRM. "Zo dragen we met de installatie van deze 42 laadpalen op onze Corda Campus bij tot het wegnemen van drempels om elektrisch te rijden. Corda Campus is nu als het ware immuun voor laadstress. En als blijkt dat de huidige capaciteit niet meer volstaat, zullen er nog laadpalen bijkomen."

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief