Nieuws

2 oktober 2019

Lydia Peeters en Bart Somers worden liberale ministers

De leden van Open Vld hebben gisterenavond met overweldigende meerderheid het licht op groen gezet voor Vlaamse regeringsdeelname. De liberalen vaardigen met Bart Somers en Lydia Peeters twee ervaren ministers af in de regering Jambon.

Bart Somers wordt viceminister-president en bevoegd voor samenleven en binnenlands bestuur. Hieronder vallen de bevoegdheden binnenlands bestuur, integratie en inburgering, gelijke kansen, stedenbeleid, bestuurszaken, personeel en organisatie.

Huidig Vlaams minister Lydia Peeters wordt ook in de nieuwe regering minister, ditmaal bevoegd voor de belangrijke portefeuille mobiliteit en openbare werken.

Zij wordt opgevolgd door Steven Coenegrachts (34) uit Riemst. Hij is daar gemeenteraadslid en professioneel actief als coördinator van de nationale partijwerking.

Tom Ongena (44) uit Sint-Katelijne-Waver volgt Somers op in het Vlaams parlement. Hij is momenteel woordvoerder van de liberale fractie in het Vlaams parlement en gemeenteraadslid in Sint-Katelijne-Waver. Ongena was eerder politiek directeur en woordvoerder van de partij.

Voorzitter Gwendolyn Rutten: “Met Bart en Lydia kiezen we voor een ijzersterk liberaal team in de Vlaamse regering. Beiden hebben jaren ervaring op het Vlaams niveau en in de regering. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het ambitieus Vlaams regeerakkoord en de liberale krachtlijnen zullen uitvoeren in de komende jaren.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief