Nieuws

5 december 2019

Lydia Peeters gaat resoluut voor minder hinder bij wegenwerken op autosnelwegen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters wil dat de werken aan autosnelwegen efficiënter worden uitgevoerd. De minister pleit om ’s nachts, tijdens daluren en/of in het weekend meer wegenwerken uit te voeren, zodat onnodige files overdag vermeden worden.

Onlangs was er veel fileleed op de E314 in Wilsele richting Brussel wegens werken aan geluidswanden. Vanaf april 2020 tot de zomer van 2022 zal er opnieuw hinder zijn voor het verkeer op de E314, vanwege aanpassingen aan het viaduct en daarnaast zal ook de rijweg tot Aarschot aangepast en verbreed worden.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: “Deze werken zijn noodzakelijk maar we moeten echt gaan voor minder hinder voor de weggebruiker. Mensen die door de week op weg zijn naar hun werk moeten niet nodeloos in de file staan voor zover dit kan opgelost worden door meer werken ’s nachts, tijdens daluren en/of in het weekend te laten uitvoeren. Ik zal met de administratie AWV dit bespreken en benadrukken dat mobiele signalisatie en ’s nachts werken prioritaire aandachtspunten zijn.”

Dat antwoordde de minister vanmiddag op een vraag van Vlaams parlementslid Lode Ceyssens (CD&V) die zich afvroeg hoe en wanneer de wegenwerken worden uitgevoerd. En hoe de minderhinder maximaal beperkt wordt.

“Het regeerakkoord stelt dat we hinder bij werken maximaal moeten vermijden door een afgestemde planning tussen de verschillende betrokken spelers. Dat is nu net wat we gaan doen. Kennis delen en flexibiliteit zijn goed voor de mobiliteit. Meten is weten en in dit geval moet ‘weten’ leiden tot een betere mobiliteit.”, concludeerde minister Lydia Peeters

We zullen alleszins de Minderhinderwerkgroep aan een evaluatie onderwerpen zodat in de toekomst de hinder bij wegenwerken tot een absoluut minimum wordt beperkt.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief