Nieuws

30 augustus 2019

Lydia Peeters maakt uitbetaling schadevergoedingen droogte 2018 mogelijk

Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters heeft zopas de uitkering mogelijk gemaakt van de schadedossiers ten gevolge van de droogte in de lente en zomer van 2018. In totaal gaat het om 1.757 definitief goedgekeurde dossiers, goed voor 30,766 miljoen euro.

In afwachting van de erkenning als landbouwramp, was in de begrotingsopmaak 2019 voor het Vlaams Fonds voor de Lastendelging al een provisie gereserveerd van 27,5 miljoen euro voor deze schadedossiers. Daarnaast bestond er een provisie van 10 miljoen euro voor eventuele andere schadegevallen.

Omdat enkele getroffen landbouwers anders tot volgend jaar zouden moeten wachten op hun schadevergoeding, heeft Vlaams minister van Financiën en Begroting Lydia Peeters er nu voor gezorgd dat het deel van de algemene provisie dat gereserveerd was voor deze schadedossiers, wordt overgeheveld naar het Landbouwrampenfonds. Op die manier kunnen alle tot op vandaag goedgekeurde dossiers eerstdaags worden uitbetaald.

Lydia Peeters: “Landbouwers die zich met hart en ziel inzetten voor hun product en die door onvoorziene omstandigheden hun oogst verloren zien gaan, hebben recht op een correcte en snelle schadevergoeding.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief