Nieuws

27 augustus 2020

Lydia Peeters op Voka Zomerstage bij Ridley en Bike Valley

Al 25 jaar biedt Voka politici de kans om te proeven van het bedrijfsleven via hun zomerstages. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters was stagiair bij ondernemer Jochim Aerts, hij bouwde het door hem opgerichte Ridley uit tot de grootste Belgische racefietsfabrikant. Hij nam begin 2020 Bike Villay over, de incubator in Beringen voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie. De Belgian Cycling Factory beschikt nu over de volledige site, met een unieke lage snelheid wind tunnel en klimaatkamer.

Als burgemeester, Vlaams parlementslid of minister is Lydia Peeters al meer dan 20 jaar bezig met dossiers die een directe impact hebben op ondernemingen. Voka biedt door hun zomerstages de kans om op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met de Vlaamse ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de vloer.

Vlaams minister Lydia Peeters: "Bij Ridley zetten ze sterk in op innovatie, technologie en digitalisering. Volgens CEO Jochim Aerts is digitalisering de belangrijkste investering voor een KMO. Ridley is een bedrijf met echte lokale verankering in Beringen, ze gaan voluit voor een 100% Limburg bike. De koppeling met het innovatiecentrum Bike Valley waar volop wordt ingezet op de fiets- en wielerindustrie in Vlaanderen is super interessant en erg belangrijk voor onze provincie. Met hun lage snelheid wind tunnel en klimaatkamer zijn ze uniek. Een leerrijke dag, bedankt Voka Limburg voor deze opportuniteit. Een directe én korte lijn tussen de politiek en bedrijfswereld is noodzakelijk om de vinger aan de (economische) pols te houden en om samen te werken voor meer jobs en werkgelegenheid, zeker in Limburg."

Neem zeker eens een kijkje op: 

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief