Nieuws

8 oktober 2020

Lydia Peeters over staking bij De Lijn

Morgen is er een stakingsactie van de vakbondsorganisaties van De Lijn. We verwachten dat hierdoor een aantal bussen ingezet door de VVM De Lijn niet zullen uitrijden. De bussen ingezet door de pachters of de private busexploitanten die in onderaanneming van VVM De Lijn instaan voor ruim de helft van het aantal buskilometers, rijden in principe wel.

Sinds 5 oktober worden private busexploitanten ook ingezet om te zorgen voor versterkingsritten tijdens de schoolspits, dit gaat momenteel om een 185 extra bussen. Er is tevens nog een procedure lopende voor een aantal extra lijnen en het hele verhaal wordt continu gemonitord en opgevolgd.

We vragen de private busexploitanten die instaan voor de versterkingsritten om deze morgen alleszins uit te voeren, ook als de reguliere lijnbus niet komt opdagen. Zodoende zullen er op diverse plaatsen enkel touringcars rijden om reizigers toch de kans te geven zich te verplaatsen.

De actie van de vakbondsorganisaties valt te betreuren gelet op het feit dat de werking van VVM De Lijn momenteel voorwerp uitmaakt van een benchmarkstudie, een vergelijkende studie rond het openbaar vervoer in gelijkaardige regio’s. Deze benchmark zal bepalend zijn om uit te maken of VVM De Lijn toekomstgericht als interne operator kan blijven functioneren.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief