Nieuws

17 maart 2020

Maatregel corona-virus: Recreatieve veren dicht

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft beslist de recreatieve veren Sint-Annaveer en het Veer Bazel-Hemiksem met onmiddellijke ingang te sluiten . Eerder waren al de veerdienst in Nieuwpoort en de veerdienst van Oostende dicht voor het publiek. Enkel de veren voor woon- werkverkeer worden open gehouden. Veerdiensten in Langerbrugge, Terdonk en Kruibeke – Hoboken blijven open.

Minister Lydia Peeters: “We moeten voorzichtig zijn en toch denken aan de dienstverlening in de strijd tegen het COVID-19 virus. We gaan over tot het schrappen van al de veerdiensten die vallen onder het agentschap MDK (Maritieme Dienstverlening Kust). Het gaat enkel om veerdiensten met een recreatief karakter en wanneer er een alternatief in de buurt is.”

Concreet varen het Sint-Annaveer in Antwerpen en de veerdienst Bazel-Hemiksem (Oost-Vlaanderen) niet tot en met 3 april. De veerdiensten worden dus tijdelijk opgeschort.

“Teams komen onder druk te staan en dit is ook het geval bij MDK, die een grote maatschappelijke en economischerol speelt. De kans is reëel dat heel wat mensen op de veerdiensten uitvallen. Door deze maatregel nemen we de druk ook weg van de collega’s die nu werken en die ingezet worden op diensten die van economisch groot belang zijn”, aldus Lydia Peeters.

Gisteren maakten nog 241 voetgangers en 256 tweewielers gebruik van het Sint-Annaveer en 268 voetgangers en 804 tweewielers bij het Veer Kruibeke-Hoboken.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief