Nieuws

12 augustus 2022

Met De Lijn naar Pukkelpop

Festivalgangers rijden tijdens Pukkelpop 2022 onbeperkt met de shuttlebussen van De Lijn tussen het station van Hasselt, de campings en het festivalterrein in Kiewit. Samen met de provincie Limburg en 37 gemeenten zorgt De Lijn na iedere festivaldag ook voor extra nachtritten.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit: “De Lijn zorgt ook dit jaar voor extra vervoer tijdens Pukkelpop. Concreet kunnen de festivalgangers gebruik maken van shuttlebussen van De Lijn tussen het station van Hasselt de campings en het festivalterrein in Kiewit. Daarnaast voorziet De Lijn ook enkele nachtritten naar tal van steden en gemeenten in Limburg. In het totaal gaat om 114 extra bussen. Festivalgangers kunnen zich dus op een vlotte manier van en naar Pukkelpop verplaatsen zonder enige parkeerstress."

Goed om weten: het onbeperkt gebruik van de External en Internal shuttles zit inbegrepen in het festivalticket.

Wie naar de camping moet hoeft zich al evenmin zorgen te maken over hoe al die kampeerspullen daar te krijgen. De Lijn voorziet immers heuse bolderkarren. Die zijn licht, handig te hanteren, en lenen zich perfect om tentjes, slaapzakken en allerlei andere kampeerbenodigdheden zonder moeite te vervoeren naar de kampeerplek. Ze zijn te vinden aan de stand van De Lijn vlak bij de bushalte.

External shuttle

Pukkelpopbezoekers die met de bus of met de trein aankomen te Hasselt Station kunnen met de External shuttle naar Kiewit doorreizen. Deze shuttle rijdt vanaf Hasselt Station eerst naar Camping Relax en dan verder naar het festivalterrein en Camping Chill in Kiewit.

De External shuttle rijdt in een lus:
Station Hasselt - Camping Relax - Festivalterrein / Camping Chill - Station Hasselt

 • Wanneer?
  • op donderdag 18 augustus: tussen 09.30 en 02.30 uur
  • op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus: tussen 10.00 en 06.00 uur
  • op zondag 21 augustus: tussen 10.00 en 04.30 uur
  • op maandag 22 augustus: tussen 08.00 en 16.00 uur

De shuttlebussen rijden op maandag zowel van Camping Relax als van Camping Chill rechtstreeks naar het trein- en busstation in Hasselt.

Internal shuttle

De Internal shuttle rijdt heen en weer tussen Camping Relax en het festivalterrein.

 • Wanneer?
  • op donderdag 18 augustus: tussen 11.00 en 05.30 uur
  • op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus: tussen 10.00 en 06.30 uur
  • op zondag 21 augustus: tussen 10.00 en 04.30 uur

Met de nachtbus naar huis na iedere festivaldag!

Na afloop van de festivaldagen vertrekken ook weer nachtbussen vanuit Kiewit over 16 trajecten naar 37 gemeentes. Dat is zo op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus.

Dit is mogelijk omdat naast De Lijn ook de Provincie Limburg en 37 gemeentes het project financieel ondersteunen. De provincie neemt ongeveer twee derde van de kosten voor haar rekening. De overige kosten zijn voor rekening van de 37 deelnemende gemeenten.

Festivalgangers uit de deelnemende gemeenten kunnen gratis van de nachtbussen gebruikmaken op vertoon van een PKP22-polsbandje.

De nachtbussen rijden op:

 • vrijdag 19 augustus – vertrek om 02.30 uur
 • zaterdag 20 augustus – vertrek om 02.30 uur
 • zondag 21 augustus – vertrek om 00.30 uur (!)


Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief