Nieuws

21 januari 2020

Minister Lydia Peeters ontmoet Antwerpse burgerbewegingen

Vandaag zat Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) in het kader van het Toekomstverbond samen met burgerbewegingen Ringland, Ademloos en Straten-Generaal. Het Toekomstverbond is een akkoord dat de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen, Havenbedrijf Antwerpen en de burgerbewegingen sloten over de mobiliteit en leefbaarheid in de Antwerpse regio. Dit is het bewijs dat participatieve projecten, waarin burgers gehoord worden, tot concrete realisaties kunnen leiden.

De burgerwegingen hebben in de eerste plaats het belang van de modal shift nog eens aangekaart bij minister Lydia Peeters. Het Toekomstverbond is juist tot stand gekomen in functie van de modal shift en de leefbaarheid. Het geloof in de leefbaarheidsprojecten is ook toegenomen.

Het is mede dankzij de burgerbewegingen dat de leefbaarheidsprojecten een maximale invulling hebben gekregen. “Voor de leefbaarheidsprojecten wordt jaarlijks een provisie aangelegd. Vanuit Vlaanderen willen we zo onze engagementen bestendigen. Inmiddels bedraagt deze 170 miljoen euro”, aldus Vlaams minister Lydia Peeters.

Lydia Peeters wenst tevens om op regelmatige tijdstippen samen te zitten met de burgerbewegingen. Verschillende projecten komen nu in concrete voorbereiding of uitvoering. “Het is belangrijk om nu de vinger op de pols te houden. Het draagvlak waar de burgerbewegingen voor staan is essentieel voor het slagen van de mobiele uitdagingen waar Antwerpen nu voor staat”, zegt Lydia Peeters.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief