Nieuws

25 november 2019

Minister Lydia Peeters zoekt samen met De Lijn en stad Gent naar een oplossing voor laadinfrastructuur E-bussen

In 2018 lanceerde De Lijn een proefproject in Antwerpen, Gent en Leuven rond elektrische bussen. In samenspraak met de steden werd onderzocht welke lijnen hiervoor in aanmerking kwamen en welke locatie het meest geschikt is voor laadinfrastructuur.

Specifiek voor de stad Gent zouden er 6 elektrische bussen voorzien zijn voor Lijn 8.

Vorige week bleek dat er problemen waren met de zoektocht naar de locatie voor de laadinfrastructuur, hetgeen leidde tot een actualiteitsdebat in het Vlaams parlement.

Vandaag vond een vergadering plaats op het kabinet van Vlaams minister Lydia Peeters om te kijken hoe men uit de impasse kon geraken. Burgemeester van Gent, Mathias De Clercq, de Gentse schepen Filip Watteeuw en directeur-generaal van De Lijn, Roger Kesteloot, waren naast Minister Lydia Peeters aanwezig op dit overleg.

De vergadering kende een positief en constructief verloop. Er werd afgesproken om samen voor een oplossing te gaan waarbij twee alternatieve locaties voor laadinfrastructuur worden onderzocht.Zodra deze pistes uitgeklaard zijn en we weten wat specifiek mogelijk is, zal hierover verder gecommuniceerd worden.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief