Nieuws

29 september 2021

Minister Peeters: “Infomarkt HOV-verbinding Hasselt-Maasmechelen neemt u mee op weg”

“Willen we Limburg verduurzamen én klaar maken voor de toekomst, dan is het noodzakelijk dat meer mensen het openbaar vervoer nemen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Daarom kiezen we met Spartacus Lijn 2 voor hoogwaardig openbaar vervoer, een snelle regionale verbinding tussen de belangrijkste attractiepolen op het tracé, zoals het station van Hasselt, de campus in Diepenbeek, het station van Genk en Maasmechelen Village & Terhills.” 

Samen met De Werkvennootschap willen we iedereen maximaal betrekken bij dit innovatieve project en daarom organiseren we verschillende infomarkten in de betrokken steden en gemeenten. Geïnteresseerden komen er alles te weten over de plannen en krijgen ook de kans om vragen te stellen.

Hoogwaardig openbaar vervoer kan een katalysator zijn van een nieuwe manier van reizen, wonen en werken. Maar vandaag neemt men in Limburg, meer dan in andere provincies, de auto voor veel verplaatsingen. “Volgens een recente studie heeft de HOV-lijn een positieve impact op het duurzaam verplaatsingsgedrag tussen Hasselt en Maasmechelen. Zo komen er in de ruimere regio meer verplaatsingen met het openbaar vervoer. Ook werden er twee bijkomende haltes toegevoegd: Genk-Zuid en de Bloemenlaan in Maasmechelen. Dat brengt het totaal op 14 haltes”, duidt minister Peeters.

Via infopanelen en dialoogtafels komen bezoekers meer te weten over de trambus, het tracé, de haltes en de timing en dit ook specifiek per gemeente of stad. Op deze manier kunnen bezoekers participeren en zelf inzicht krijgen in hoe zij de huidige situatie en de toekomstplannen ervaren.

Infomarkten

De verschillende infomomenten hebben als doel om zoveel mogelijk mensen te informeren over en sensibiliseren voor het project. 

We bevragen over de huidige situatie van de segmenten die volledig heringericht worden en over de verschillende quick wins”, vertelt Lydia Peeters. “We hopen zoveel mogelijk inwoners, handelaars & pendelaars van Hasselt, Genk en Maasmechelen te bereiken en te ontmoeten op één van de infomarkten. Ook gaan we langs op de campus in Diepenbeek om in dialoog te gaan met de studenten. Zij vormen een belangrijke schakel in het realiseren van de modal shift naar meer duurzaam vervoer in onze provincie.”

Data

Locatie

Do 30 september: 16:00 – 20:00

Maasmechelen – Raadszaal Gemeentehuis

Do 7 oktober: 16:00 – 20:00

Hasselt – PXL Campus Elfdeliniestraat

Ma 25 oktober: 16:00 – 20:00

Campus Diepenbeek – Agora (gebouw D)

Do 28 oktober: 16:00 – 20:00

Genk - Gemeentehuis

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief