Nieuws

11 oktober 2023

Minister Peeters tevreden met uitbreiding flexi-jobs naar bus- en autocarsector

Ook in de plenaire vergadering van het Vlaams parlement gaf Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters aan tevreden te zijn dat de federale regering gevolg heeft gegeven aan de vraag om flexi-jobs uit te breiden naar de bus- en autocarsector. “De uitbreiding van de flexi-jobs zorgt voor meer helpende handen waar ze echt nodig zijn. Ook voor bedrijven is het interessant, zij vinden zo gemakkelijker mensen voor hun vele openstaande vacatures. Ik hoop dat het juridisch kader snel uitgewerkt wordt”, aldus minister Peeters.

Deze arbeidsmaatregel is sedert zijn invoering een groot succes om mensen in alle vrijheid te laten bijverdienen. Dat geldt ook voor gepensioneerden die netto overhouden wat ze bruto verdienen. Vandaag zijn er al meer dan 100.000 flexijobbers die bijverdienen. Minister Peeters ziet in flexi-jobs een oplossing om het tekort aan buschauffeurs verder weg te werken.

“Er is een groot tekort aan buschauffeurs. De Lijn zet volop in op rekruteringscampagnes, zo hebben zij in 2023 al meer dan 600 van de 900 gezochte chauffeurs gevonden. Flexi-jobs zullen niet de totaaloplossing zijn, maar kunnen wel zorgen voor meer ademruimte in de sector. Zeker als we kijken naar de hoge nood aan chauffeurs voor het leerlingenvervoer in het buitengewoon onderwijs. Het is nu zaak om samen met de sector werk te maken van de mogelijkheden binnen deze uitbreiding. Hiervoor zullen de gesprekken worden opgestart door mijn kabinet, samen met De Lijn en de sector”,aldus de minister Peeters.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief