Nieuws

28 juli 2021

Minister Peeters vergroot fietscomfort op meer dan 200 locaties in Limburg

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters investeert 1 miljoen euro in fietscomfort op meer dan 200 gerichte locaties over de provincie Limburg: “Met deze kleine ingrepen werken we ongemakkelijkheden, voornamelijk ter hoogte van kruisingen (kruispunten, fietsoversteekplaatsen,…), voor fietsers weg. Zo verhoog ik het fietscomfort van onze Limburgse fietspaden langs gewestwegen.” De werken worden in 2022 uitgevoerd.

Op basis van een analyse van AWV, mede gebaseerd op meldingen van burgers via meldpuntwegen.be, werden over gans Limburg meer dan 200 locaties gedefinieerd. “Het gaat om kleine ingrepen die voor fietsers een wereld van verschil zullen betekenen en zorgen voor een groter fietscomfort”, aldus minister Peeters. “Denk maar aan overgangen met hoogteverschillen tussen het fietspad en de rijweg bij een fietsoversteek of zebrapad. Het gaat bij deze ingrepen dan bijvoorbeeld om het aanpassen van boordstenen, middengeleiders, drempeltjes, slokkers, voegen, stukjes asfalt… .”

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: ‘Met onze fietsinvesteringen willen we de komende jaren niet enkel inzetten op grote investeringsprojecten maar ook op relatief kleine ingrepen die op korte termijn de fietsveiligheid en het fietscomfort verhogen. Dankzij de meldingen van burgers, krijgen wij een beter beeld van welke locaties we kunnen aanpakken. Daarom maakte ik nu voor Limburg alleen al 1 miljoen euro vrij, waarmee meer dan 200 kleine ingrepen op fietspaden langs gewestwegen uitgevoerd kunnen worden. Zo willen we nog meer mensen op de fiets krijgen zowel voor functionele als recreatieve verplaatsingen.”

De 200 ingrepen zijn verdeeld over verschillende gemeenten en steden in Limburg: Houthalen, Herk-de-Stad, Beringen, Pelt, Lummen, Tessenderlo, Heusden-Zolder, Lommel, Sint-Truiden, Borgloon, Gingelom, Bocholt, Lanaken, Maaseik, Bree, Peer, Oudsbergen, Heusden-Zolder, Tongeren.

Minister Peeters geeft verder mee dat dit kadert in het MIA-verhaal. MIA (Mobiliteit Innovatief Aanpakken) staat voor sneller, samen, alert. Sneller als in: we pakken het sneller aan. Samen: we nemen de bekommernissen van de burgers mee. En alert: we gaan voor fietscomfort.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief