Nieuws

3 maart 2023

Minister Peeters wil dat De Lijn geschillencommissie opricht voor klachten personen met handicap

Vlaams minister Peeters werkt met het masterplan toegankelijkheid, een actieplan om de halte-infrastructuur tegen 2030 meer toegankelijk te maken, al aan meer toegankelijkheid van het openbaar vervoer. De minister wil nu nog een stapje verder gaan en wil dat De Lijn samen met DMOW, AWV, vzw Dito en vzw KVG een geschillencommissie uitwerkt waarin ook vertegenwoordigers zitten van reizigers met een beperking. Zo wil de minister korter op de bal spelen als er klachten zijn van mensen met een beperking.

Het thema kwam aan bod in de commissie Mobiliteit naar aanleiding van de rechtszaak die vier rolstoelgebruikers aangespannen hebben tegen De Lijn.

“Hoewel ik er zeker van ben dat het merendeel van de chauffeurs uitstekend hun best doet om ook een goede dienstverlening aan te bieden aan mensen met een beperking en we al heel wat doen samen met De Lijn om te zorgen voor een verbeterde toegankelijkheid, moeten we bij klachten kort op de bal spelen. En daar kan de geschillencommissie een grote rol in spelen. Mobiliteit betekent vrijheid, ook voor mensen met een beperking. We moeten er dus voor zorgen dat alle hindernissen zo veel als mogelijk weggenomen worden", aldus minister Peeters.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief