Nieuws

31 mei 2021

Minister van Mobiliteit Lydia Peeters geeft aftrap van fietsrelance in Limburg in As

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters geeft in As de officiële aftrap voor verschillende werken aan de fietsinfrastructuur op zo’n 30 plaatsen in Limburg dit jaar. “Vanuit het relanceplan voorzie ik 21 miljoen euro aan extra investeringen in fietsinfrastructuur. Dit jaar voeren we verspreid over onze provincie verschillende gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren”, zegt minister Peeters. Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal hier in As de André Dumontlaan – Dorpsstraat (N730) in het centrum vernieuwen. “Hier worden zowel de rijweg als de fietspaden over een afstand van ongeveer een kilometer in asfalt heraangelegd. In de Dorpsstraat worden de fietssuggestiestroken verbreed. Deze projecten verspreid over Limburg moeten het fiets- en rijcomfort gevoelig verbeteren.”

Extra fietsinvesteringen in Limburg

Minister Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden, dat vraagt de nodige investeringen. “We hebben het afgelopen jaar massaal de fiets (her)ontdekt. Deze positieve fietstendens wil ik vasthouden en verder stimuleren om zo bij iedereen een fietsreflex te creëren. Mensen zullen nog meer fietsen als dit veilig kan. Daarom trek ik nooit geziene budgetten uit voor de versnelde realisatie van concrete projecten voor meer en betere fietspaden”, zegt Lydia Peeters.

Momenteel worden er al werken uitgevoerd in Zonhoven, Genk en Leopoldsburg. 

Werken in As aan de André Dumontlaan – Dorpsstraat (N730)

In het centrum van As worden zowel de fietspaden als de rijweg van de André Dumontlaan en de Dorpsstraat (N730) in asfalt vernieuwd. “Het gaat over een afstand van ongeveer een kilometer, tussen de rotonde aan het gemeentehuis en het fietsoversteekpunt aan de Vlasroot, ter hoogte van André Dumont Monument. In de Dorpsstraat verdwijnen de betonstraatstenen. Daar verbreden we bovendien de fietssuggestiestroken”, verduidelijkt Lydia Peeters.

Tom Seurs, burgemeester van As: “De fietspaden en de rijweg in het centrum zijn aan vernieuwing toe. We zijn blij dat minister Peeters hiervoor de nodige middelen vrijmaakt. We vinden het belangrijk dat het centrum en de handelaars in As ook met de fiets vlot bereikbaar zijn. De fietspaden liggen bovendien op een belangrijke schoolroute. Deze werken sluiten goed aan op de wegenwerken die wij als gemeente zelf plannen in de Dorpsstraat, later dit jaar. Een duidelijke fietsambitie, die wij als gemeente As graag mee onderschrijven.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief