Nieuws

20 oktober 2021

Minister van Mobiliteit Lydia Peeters vinkt volgend fietsrelance project in Limburg af

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft op woensdag 20 oktober het vernieuwde dubbelrichtingsfietspad langs de N75 Hasseltweg (Genk) en Genkersteenweg (Hasselt) ‘ingefietst’ samen met de burgemeester van Genk Wim Dries en schepenen van Hasselt Laurence Libert en Rik Dehollogne. “Het project maakt deel uit van de fietsrelance Limburg. In totaal werd er langs deze gewestweg 6 kilometer fietspad vernieuwd. Hiermee verhogen we de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor de fietsers en creëren we een extra stimulans om de fiets te nemen naar het werk, de school, de winkel of sportclub. Een extra ingreep om de fietsreflex aan te wakkeren”, duidt minister Peeters.

In mei 2021 gaf minister Peeters de officiële aftrap voor fietsrelance Limburg in de gemeente As. Dit jaar worden er op meer dan 30 bijkomende plaatsen in Limburg verschillende werken aan de fietsinfrastructuur uitgevoerd naast de reguliere investeringen. Het fietsproject op de Hasseltweg en Genkersteenweg maakt hier deel van uit. Het betonnen fietspad werd tot en met de fundering opgebroken en in asfalt heraangelegd over een afstand van 6 kilometer. Waar het fietspad nog goed was, zijn er lokale betonherstellingen uitgevoerd, goed voor een investering van 1 miljoen euro.

“Vanuit het relanceplan heb ik voor Limburg 21 miljoen euro aan extra investeringen in fietsinfrastructuur voorzien. Dit brengt het totaal voor Limburg op 56 miljoen euro aan fietsinvesteringen. We hebben verspreid over onze provincie verschillende gelijkaardige projecten uitgevoerd, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren. Reeds de helft van de fietsprojecten werden al uitgevoerd. De resterende projecten staan op de planning voor dit najaar of voorjaar van 2022”, zegt minister Peeters. Investeringen in onze infrastructuur vormt een belangrijke motor voor onze economie, zo geven we een boost aan de wegenbouwsector en moedigen we mensen nog meer aan de fiets te nemen voor functionele verplaatsingen, wat goed is voor de gezondheid en voor het klimaat.”

Bekijk hier het overzicht van de werven: excel_fietsrelance.pdf


Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief