Nieuws

25 september 2020

N771 Dilsen-Stokkem Maaseik - Vernieuwing fietspaden Europalaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal volgende week de aanliggende fietspaden langs de Europalaan (N771) in Dilsen-Stokkem in beide richtingen vernieuwen tussen de fietsoversteek van de Kolenspoorroute (F75) en de Dorperheideweg in Opoeteren (Maaseik). Dit laatste kruispunt valt niet binnen de werfzone. In totaal worden beide fietspaden over een lengte van ongeveer 3 km gerenoveerd. Het verkeer kan steeds beurtelings langs de werfzone blijven rijden. Om de hinder te beperken, wordt er gebruik gemaakt van de onderbreking van de Europalaan verderop sinds begin deze week.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer de betonnen fietspaden affrezen en ze in asfalt heraanleggen. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor de fietsers.

De werken starten maandag 28 september en zouden ten laatste vrijdagavond 2 oktober klaar moeten zijn.

Om de verkeershinder te beperken, worden deze werken uitgevoerd tijdens de onderbreking van de Europalaan voor de aanleg van de fiets- en faunapassage Vossenberg. De uitvoering van dat project startte afgelopen maandag 21 september. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer tussen Dilsen en Opoeteren verloopt via Rotem en Neeroeteren.

Opgelet: het fietspad F75 kolenspoorroute zal vanaf maandag 28 september ook twee weken afgesloten zijn ter hoogte van de Europalaan.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer aan werfzone fietspaden


Het gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werken blijven rijden. Buiten de werkuren is er voor deze weggebruikers geen hinder op de Europalaan. Opgelet: vanaf de Brugstraat richting Dilsen is de Europalaan sowieso afgesloten voor alle verkeer.

De zijstraten binnen de werfzone worden tijdens de werken tijdelijk afgesloten ter hoogte van de Europalaan. Deze blijven bereikbaar via de omliggende wegen.

Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde langs de werfzone aan de zijde waar niet gewerkt wordt.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief