Nieuws

22 februari 2024

Vlotter en duurzamer openbaar vervoer: Nieuw Hoppinpunt in Neeroeteren vanaf 26 februari 2024

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 26 februari 2024 aan een nieuw Hoppinpunt op de Maaseikerlaan (N773) in Neeroeteren. Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. De werken om de bushaltes af te stemmen op de huidige richtlijnen rond veiligheid, toegankelijkheid en comfort zullen een 3-tal weken duren. Verkeer richting Maaseik wordt aan het kruispunt van de Ophovenstraat omgeleid.

Toegankelijke bushaltes nabij centrum Neeroeteren

Beide bushaltes tussen de Ophoven- en Spilstraat worden aangepast. Aan de noordzijde blijft het principe van halteren op de rijweg overeind, maar schuift de bushalte een 50-tal meter op.

“Er gebeuren ook enkele aanpassingen aan de fietspaden en er komt op termijn een overdekte fietsenstalling en Hoppinzuil met informatie over andere vervoers- en overstapmogelijkheden. Dit Hoppinpunt situeert zich op een belangrijke as tussen Maaseik, Oudsbergen, Bree, Dilsen-Stokkem en As en is daarom een locatie bij uitstek om verschillende vervoersmodi te combineren en gemakkelijk over te stappen”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Minderhinder-maatregelen: verkeer richting Maaseik omgeleid

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Gemotoriseerd verkeer richting Maaseik volgt een omleiding via de Ophovenstraat (N757) naar de Diestersteenweg (N721). Fietsers worden over de ventweg/parking voor de school geleid. Busreizigers raadplegen best vooraf de website van De Lijn voor mogelijke wijzigingen in de dienstregeling.

Weersgevoelig

Asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan hierdoor steeds wijzigen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief