Nieuws

6 november 2019

Nieuwe rotonde steenweg Rekem vrijdagavond in gebruik

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwde sinds mei dit jaar het kruispunt van de Steenweg (N78) met de Rekemerstraat en de Heidestraat in Rekem (Lanaken). Er verscheen een rotonde met vrijliggende fietspaden en veilige oversteken, die de veiligheid voor alle weggebruikers vergroten. Goed voor een investering van 2,6 miljoen euro. De werken zijn voorspoedig verlopen. Vanaf vrijdagavond 8 november opent de vernieuwde infrastructuur voor alle verkeer.

Het lichtengeregeld kruispunt van de Steenweg N78 met de Rekemerstraat en de Heidestraat maakte plaats voor een rotonde. Ook de aansluiting met de Heirbaan werd vernieuwd. Ondergronds werd meteen een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd.

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken
, Lydia Peeters: ‘We investeerden hier in Rekem 2,6 miljoen euro in meer veiligheid voor alle weggebruikers op dit gevaarlijk kruispunt. Daarbij is er bijzondere aandacht voor de fietsers, maar ook de doorstroming op de Steenweg wordt gegarandeerd.’

Verhoogde veiligheid voor fietser en voetganger
Fietsers genieten voortaan van vrijliggende fietspaden met overzichtelijke oversteekplaatsen. Op de N78 rijdt verkeer ter hoogte van de rotonde in elke richting over één rijstrook. De weghelften worden gescheiden door een middenberm. Vanuit de Rekemerstraat kan verkeer voortaan via een aparte afslagstrook rechts de Steenweg opdraaien richting Maasmechelen.

Tevreden terugblik

Het Agentschap Wegen en Verkeer blikt tevreden terug op de werken. De herinrichting gebeurde binnen de vooropgestelde termijn en ook de minderhinder-maatregelen misten hun doel niet. AWV bedankt iedereen voor het opgebrachte geduld en de goede verstandhouding.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief